Nike’s Air Max Day komt eraan, dus sneaker liefhebbers opgelet! Nike heeft een selectie gemaakt van klassiekers en innovatieve sneakers die zij in maart uit zullen brengen. Om welke sneakers het precies gaat? Dat zie je hieronder.

Nike Air Max 90 Ultra Flyknit

De Air Max 90 OG is gemakkelijk te herkennen, zeker in zijn felle Infrared kleur. Wat dit model vernieuwend maakt is vooral het gewicht. De schoen is namelijk veel lichter dankzij zijn Flyknit upper en cored-out midsole. Bovendien is de Ultra Flyknit een stuk flexibeler en moet hij nog comfortabeler zijn dan het origineel. Dit model kun je op 2 maart verwachten.

Nike air max day sneaker man man

Nike Air Max 1 Anniversary

Dit is het model waar het allemaal mee begon, logisch dus ook dat deze opnieuw gereleased wordt. Het model kwam voor het eerst uit in 1987 en liet voor het eerst aan de wereld Nike’s Air bubbel zien. Het model kwam oorspronkelijk in drie kleuren uit, twee daarvan komen 11 maart uit.

Nike air max day sneaker man man 1 Nike air max day sneaker man man 2

Nike Air Max Jewell (women’s)

Deze sneaker heeft zijn inspiratie duidelijk van de Air Max Plus, de Nike Air Max Jewell is pas het tweede paartje Air Max wat een women’s-only model wordt.

Nike air max day sneaker man man 3

Nike Air Max LD-Zero

Dit model werd ontworpen voor Air Max Day 2016 door de legendarische streetwear designer Hiroshi Fujiwara, de LD-Zero combineert een cleane upper geïnspireerd op Nike LD1000 uit de jaren ’70 en de Boston met een 360 Air Max unit die in 2006 debuteerde. Het resultaat is een origineel design, wat een classic style combineert met een modern comfort.

Nike air max day sneaker man man 4

Nike Air Max 1 Ultra 2.0 LE

Om de 30ste verjaardag van de Air Max 1 te vieren, komt er een tweede versie van de Air Max Ultra. De 2.0 versie is de meest innovatie Air Max 1. De cored-out ultra-tooling maakt het een van de lichtste Air Max modellen ooit. De “3.26” op de tong van de schoen staat voor de verjaardag van de originele schoen.

Nike air max day sneaker man man 5

Nike Air Max 1 Atmos Elephant

Afgelopen jaar hield Nike een campagne waarbij men kon stemmen op de schoen die zij in 2o17 opnieuw zouden willen zien. De Air Max 1 Atmos was de absolute winnaar van de Air Max Day 2016 Vote campaign. De collab samen met Japanse sneaker retailer Atmos was onderdeel van de “Zoo Pack” die in 2006 uitkwamen. De olifantenprint op deze sneaker in combinatie met de heldere swoosh zorgt voor een heerlijk clean uiterlijk.

Nike air max day sneaker man man 6

Nike Air Max 1 Master

Een samenstelling van materialen uit de meest geliefde sneakers uit de Air Max geschiedenis. Dit paartje staat voor de afgelopen 30 jaar van Nike en is vele grails in een. Het model bevat onder andere de OG red, de geliefde “Safari” print en de Patta 5th year anniversary.

Nike air max day sneaker man man 7

Nike Air VaporMax

En dan hier de VaporMax, het meest vernieuwende model. Deze Air Max is voorzien van een flexibele Flyknit upper bovenop een nieuwe Air cushioning system. Deze sneaker kun je ook wel vergelijken met de wedergeboorte van de Air bubbel.

Nike air max day sneaker man man 8

Welke sneakers ga jij proberen te kopen op Air Max Day? Check hier de 10 beste sneakershops van Europa.