1. Colette – Paris

Wanneer je in Parijs bent is Colette een must om langs te gaan, zelfs als je niet van sneakers houdt. Want naast sneakers kun je hier terecht voor de laatste gadgets, kunst, kleding en alles wat mooi is. Colette is een gevestigde naam in de scene, merken beschouwen het als een eer om daar te mogen liggen. Voor de nieuwste releases, limited editions en beginnende designers moet je hier zijn.

sneakershops-parijs

2. Solebox – Berlijn & München

Met twee prachtige filialen mag Solebox niet ontbreken in dit rijtje. In zowel Berlijn als München kun je terecht voor de laatste sneaker releases. De winkels zijn ruim vormgegeven, waardoor je het idee hebt dat je in een museum bent in plaats van een schoenenwinkel.

sneakershops berlijn munchen

3. Patta – Amsterdam & Londen

Nederlands trots: Patta. Onlangs heeft Patta een tweede winkel geopend, dit keer in Londen. Voor iedereen die Patta niet kent, de kleine sneaker winkel staat bekend om hun collaborations. Van Levi’s tot Nike en van Carhartt tot Converse. Een gevestigde naam die alleen maar groter wordt.

sneakershops amsterdam londen

4. Overkill” – Berlijn

Overkill” is een van de grootste sneakershops in Berlijn. In het fraaie pand, wat modern en old school Berlijn combineert, kun je terecht voor alles op het gebied van streetwear. Je vindt hier naast sneakers ook Graffiti spullen en kleding. Met meer dan 500 sneakers is Overkill” één van de grootste spelers van Europa.

sneakershops berlijn

5. Sivasdescalzo – Barcelona & Madrid

De in Spanje based sneakerstore onderscheidt zichzelf door volledig op sneakers gefocust te blijven. Je kunt bij Sivasdescalzo terecht voor limited editions, collaborations en andere zorgvuldig uitgekozen retro modellen.

sneakershops barcelona madrid

6. Sneakersnstuff – Stockholm & Londen & Malmö

Met drie filialen is Sneakersnstuff een big player. Dit blijkt ook wel uit het rijtje met samenwerkingen: Adidas, Converse, New Balance, Puma, Asics, Reebok en recentelijk nog Vans. Misschien kom je niet zo vaak in Malmö, maar als je binnenkort een keer in Londen bent is Sneakersnstuff een bezoekje waard.

sneakershop-londen-stockholm

7. Afew – Düsseldorf

In de sfeervolle winkel in Düsseldorf kun je terecht voor de latest sneakers. Afew brengt een grote diversiteit aan sneakers. Hieronder zie je een foto van de glowinthedark store. De winkel waarborgt goede en eerlijke service met oog voor detail.

sneakershop dusseldorf

8. 24 Kilates – Barcelona (Bangkok)

Het in 2005 opgerichte 24 Kilates was van plan een frisse wind te brengen aan de sneakergame en dit lukte. De vraag in Spanje was enorm en ook anderen hoorde van de winkel. Met verschillende collaborations op hun naam, waaronder ons eigen Patta, is 24 Kilates uitgegroeid tot een sneaker gigant, ook buiten Europa met hun filiaal in Bangkok.

sneakershops barcelona

 

9. Titolo – Zurich & Bern

De enorme winkels van Titolo zijn een uitje op zich, wil het toeval zo zijn dat ze ook nog eens de vetste sneakers hebben. De grote zwevende Air Max 1 toont welk merk er het meest gestocked wordt. Maar naast Nike is er een groot scala aan andere sneakers, voor ieder wat wils.

sneakershop zurich bern

10. Foot Patrol – Londen

In het Soho district in Londen vind je Foot Patrol, een sneakershop met limited editions, classics en de laatste releases. Foot Patrol is een winkel voor echte sneakerheads, die naast dat ze komen winkelen hun passie delen voor hetgeen wat hun het meest interesseert.

sneakershop londen