1. Reebok – Classic Leather crepe sole

Misschien wel het meest iconische model ooit van Reebok: de classic leather. Ondanks dat dit model al sinds jaar en dag bestaat, blijft hij vernieuwen. Dit keer heeft de Reebok een monochroom bruine of olijfgroene suède upper met een verassende crepe zool. De zool zorgt voor een sportieve, maar mannelijke look. Deze Classic Leather is een Size? exclusive, wat betekent dat je hem enkel bij sneaker retailer Size? aan kunt schaffen.

Reebok Classic Leather gum sole man man 1 Reebok Classic Leather gum sole man man

2. Converse – Pro Leather 76 “Vintage Suede”

De Pro Leather van Converse viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Om die reden staat dit hele jaar dit model in het zonnetje. Zoals je wellicht uit de naam van de release kunt halen, bestaat de sneaker uit suède en heeft hij een vintage look. Iedere variant heeft een eigen basis kleur aangevuld door het kenmerkende off white. Ben jij gek van het model of wil je jouw Nike Blazer eens afwisselen met een Converse? Haal dan je Pro Leather 76 bij een van de geselecteerde Converse retailers voor €80 per stuk.

Converse pro leather 76 suede pack man man converse pro leather suede 1976

3. Nike – Flyknit Racer “Midnight”

We zagen dit model deze week al eerder voorbij komen, maar nu is het woord uit: de Midnight zal op 30 november uitkomen op Nike.com. De all black colourway is weer eens wat anders en zal ongetwijfeld snel uitverkocht zijn. Heb jij hem liever in het groen?

NIke flyknit racer midnight all black man man NIke flyknit racer midnight all black man man 1

4. Diadora x Footpatrol – V7000 en B. Elite “Macchiato”

Een van de meest gerespecteerde sneaker stores van de wereld is Footpatrol, dit komt mede door hun ongelofelijke collaboraties. Dit keer is de Londense sneaker shop een samenwerking aangegaan met Diadora en hebben zij twee koffie geïnspireerde modellen gemaakt. De V7000 en de B. Elite zullen uitkomen in de kleur creamy “Macchiato”, waar zij een korte film over hebben geschoten in Italy. Het filmpje laat zowel het vakmanschap zien als de liefde voor Italië en de mooie producten die daar vandaan komen. Het is nog onduidelijk wanneer de schoen uitkomt, maar het is zeker de moeite waard om deze korte video even te bekijken, want de Diadora x Footpatrol hoort zeker in het rijtje vetste sneakers van deze week.

diadora footpatrol v7000 b. elite man man

5. Adidas – Stan Smith Gore-Tex

De hype rondom Stan Smith is wat ingezakt en dus is er weer voldoende ruimte voor de liefhebber om hem te dragen. Echter is het model normaal gesproken niet geschikt voor de Nederlandse winters, maar daar heeft de Duitse sportgigant wat op bedacht. Zij hebben de Stan smith namelijk een Gore-Tex binnen voering gegeven, wat ervoor zorgt dat jouw voeten ten alle tijden droog blijven. Gaat dit ten koste van het klassieke minimalistische uiterlijk? Nee, de classic blijft het zelfde, het enige verschil is dat jij nu een regendansje kan doen.