Connect met je collega’s

Jouw collega’s zijn de sleutel tot een leukere tijd op werk. Wanneer je geen klik hebt met je collega’s kan het zomaar zijn dat de sfeer op de werkvloer niet optimaal is. Je hoeft natuurlijk geen beste vrienden te worden met je collega’s, maar het met elkaar kunnen vinden is wel zo fijn. Drink bijvoorbeeld tijdens je 10 minuten break eens een kopje koffie met je collega, lunch buiten de deur of drink een biertje samen op de vrijdagmiddag. Op deze manier leer je je collega’s ook op een andere manier kennen en je zult merken dat de werksfeer een stuk positiever wordt.

Werk aangenamer tips MAN MAN

Stel dagelijks doelen

Wanneer je werk aanvoelt als een dagelijkse routine dan is het hoog tijd om er iets aan te veranderen. Het kan zijn dat je geen uitdaging meer ziet in je werk en je alles op automatische piloot doet. Niet echt motiverend. Probeer daarom eens om dagelijkse doelen voor jezelf te stellen en houd je hier dan ook aan. Je zult merken dat je gemotiveerder aan de slag gaat met je werk en er meer plezier ervaart. Daag jezelf ook uit met de dagelijkse doelen die je op hebt gesteld voor jezelf. Zo maak je het allemaal nog nét iets leuker.

Neem écht tijd voor je pauze

Hoogstwaarschijnlijk maak jij jezelf ook schuldig aan het feit dat je pauze neemt achter je bureau. Of het is op z’n minst een aantal keer voorgekomen dat je je boterhammen aan het eten was en ondertussen doorging met je werk. Op zich fijn dat je zo gedreven bent, maar een pauze is er niet voor niets. Neem even afstand van je werk om er na de lunch met en frisse blik mee aan de slag te gaan. Ga ook eens een rondje lopen in de frisse buitenlucht, een paar minuten bewegen zal wonderen doen.

Werk aangenamer tips MAN MAN

Begin de ochtend met de minst leuke zaken

Om je dag zo productief mogelijk te beginnen en positief te eindigen is het wellicht van belang dat je als eerste aan de slag gaat met de minst leuke dingen. Zo zorg je er namelijk voor dat je niet de gehele dag aan zit te hikken tegen dat ene ding wat je echt nog moet doen die dag maar totaal geen zin in hebt. Wanneer je dit in de ochtend doet, zul je merken dat je de dag eindigt met een positief gevoel. Bovendien heb je zo meer tijd voor de leuke kanten van je werk en wordt je werk een stuk aangenamer.

Er bestaan natuurlijk nog veel meer tips en trics om het beste uit je werkdag te halen. Of misschien wordt het gewoon tijd om een drastische verandering te nemen en te switchen van baan. Maar je kunt ook eens een voorbeeld aan succesvolle mensen, en met name wat zij de laatste 10 minuten van hun werkdag doen.