De conditie oefeningen van de training Rico Verhoeven

We hebben eerder al gekeken naar de krachtoefeningen van Rico Verhoeven en dit keer gaan we naar de conditie oefeningen kijken. Minstens net zo belangrijk als je meerdere rondes wil volhouden tegen de beste vechters van de wereld.

De conditietraining van Badr Hari was bruut, maar die van The King of Kickboxing mag er ook zeker wezen. Er zullen natuurlijk wel overeenkomsten zijn, aangezien de mannen voor dezelfde sport trainen. Laten we maar snel gaan kijken naar die conditie oefeningen van Rico Verhoeven.

1. Reactievermogen en snelheid trainen met conditie oefeningen

Snelheid en reactievermogen zijn twee hele belangrijke vaardigheden die je als kickbokser moet hebben. Als je langzamer bent dan de ander, dan krijg je klappen in plaats van dat je ze uitdeelt. Het is daarnaast ongelofelijk zwaar en een goede inspanning, want je moet de hele tijd alert zijn en heel snel reageren. Dit is ook te zien aan de kleur van het shirt van Rico. Normaal grijs is nu donkergrijs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Fire 🔥

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

2. Sled push

Het woord zegt het al, lekker gewichten duwen. Een complete workout waarmee je gewichten vooruit duwt. Goed om sterker te worden, maar ook zeker conditioneel een uitdaging.

conditie oefeningen Rico Verhoeven
foto via Instagram Rico Verhoeven

3. Boxing punch drills met Rico Verhoeven

Achter elkaar snel en veel slaan. Als dat er niet zwaar uit ziet, dan weten we het ook niet meer. Dit is conditioneel heel zwaar, maar ook zeker zwaar voor je armen. Helemaal als je niet gewend bent om dit te doen, dan zal je je armen niet meer omhoog krijgen na de eerste keer. Zelf de meester himself Rico Verhoeven gaat er aan onderdoor. Onze F1 coureur Max Verstappen vond deze boxing punch drill ook vrij pittig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

FINISH STRONG…..leave everything on the floor 💪🏻 Well not everything🤢🤮…….uuhhhh you know what I mean 😅

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

4.  Conditie oefeningen doen op de crosstrainer

Een klassieker onder de conditietraining. Een perfect apparaat om af te vallen en je conditie te trainen. Het voordeel aan dit apparaat is dat je niet je gewrichten belast zoals met hardlopen.

trainen met Rico Verhoeven
foto via Instagram Rico Verhoeven

5. Zak training

Een standaard oefening voor kickboksers. Ongelofelijk zwaar en een ware conditie oefening die je echt tot het gaatje laat gaan. Je kan je volledig focussen op het slaan, doordat de box niet terug slaat. Probeer maar eens een zak training te doen en het eerst een kwartier vol te houden. Waarschijnlijk gaan je armen verzuren en je conditie wordt op de proef gesteld. Rico Verhoeven trekt gelukkig altijd lekkere gezichten tijdens zijn conditie oefeningen.

conditie oefeningen Rico Verhoeven
foto via Instagram Rico Verhoeven

6. Touwtje springen

Als Rocky het doet, dan moet het natuurlijk wel goed zijn. Rico heeft dat ook zeker overgenomen en doet hier ook aan. Het bevordert niet alleen je conditie, maar ook je coördinatie. Daarnaast voel je Eye of the Tiger opkomen in je hoofd en zie je jezelf al de trap op hardlopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sharing the mat with my coach, both putting in work is something magical every time💥💫🙏🏻 #proud #coach #work

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

7. Hardlopen is één van de klassieke conditie oefeningen

Ook Rico Verhoeven heeft hardlopen tussen zijn conditie oefeningen staan. Ondanks zijn enorme fysiek, doet hij het toch maar. Zoals hij zegt: “Het helpt me mijn hoofd leeg te maken.” Een echte cardio sport die niet kan ontbreken. Leuk is anders, maar hij doet het toch maar. Wat een baas.

hardlopen goed voor je
foto via Instagram Rico Verhoeven

8. Sparren met Rico Verhoeven

In tegenstelling tot de zak training en de boxing punch drills, slaat hier wel iemand terug. Net zoals met voetbal, moet je wel oefenpotjes spelen om te voelen hoe het is. Met kickboksen is het precies hetzelfde en zo train je ook echt je conditie om ook die derde of vierde ronde door te komen. Mocht het zo lang duren uiteraard. En Rico kan zo ook al zijn nieuwe trucs uittesten, maar ook nieuwe trucs incasseren. Ideaal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nice sparring highlight #enjoyinglife #work #boxing #kickboxing

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

9. De padstraining van Rico Verhoeven

De trainer heeft nu pads en een kussen om zich heen en kan zo aangeven waar de vechter moet slaan of trappen. Snelheid, techniek en conditie worden hiermee getraind. We kunnen ook meteen zien hoe snel Rico eigenlijk is. Bizar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The best part of what we do and accomplish is that we do it together and have fun while doing it. #trainer #friend #fatherfigure #mentor

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

10.  Kort voetenwerk en sprints

Dit is een goede alternatief op hardlopen. Voetenwerk is een belangrijk punt in kickboksen en snel zijn helemaal. We zagen al eerder dat hij zijn voetenwerk traint door touwtje te springen en zijn snelheid verbetert door die eerste oefening die we eerder noemde. Deze past daar perfect tussen en hij is er maar blij mee dat hij weer sneller is. Altijd gretig om te winnen, dat vinden wij zo mooi aan de wereldkampioen kickboksen.