Tips om goed de dag te beginnen

Heb jij dus moeite met opstarten? Met deze tips kan jij goed de dag beginnen. Implementeer het in jouw ochtenden en je zal meer uit je dag halen.

1. Hou de grote lijn in de gaten

Heel de dag door sta je bloot aan tal van verleidingen. Nog even je mail, je Instagram en je Facebook checken en voor je het weet ben je alweer een half uur verder. Zonde van je tijd want je kunt het heel eenvoudig voorkomen. Schrijf voor het slapen gaan de belangrijkste dingen die je de volgende dag gedaan wilt hebben even op een post-it briefje. Als je de volgende dag wakker wordt, begin je voor de verandering niet met het bekijken van je social media, maar gebruik je de punten die je al hebt opgeschreven om je geheugen even snel op te frissen. Op die manier houd je de focus vast en richt je jouw blik op het grote plan voor die dag.

goed de dag beginnen

2. Visualiseer je doel

Grote kans dat je termen als visualisatie snel associeert met ‘zweverig gedrag’. Dat is niet geheel onlogisch, maar het kan helpen om dat vooringenomen beeld even bij te stellen. Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat meditatie iets is wat je doet voor jezelf. Visualisatie is een vorm van meditatie. De meest voorkomende vorm van meditatie is dat je je concentreert op het observeren van je ademhaling. Tijdens visualisatie-meditatie focus je op een afbeelding. Op zich is vijf minuten al voldoende om een beeld te vormen van het doel wat je die dag wilt bereiken.

3. Ga aan de slag

Een beetje lichaamsbeweging in de ochtend is een uitstekende manier om je lichaam snel in opperste staat van paraatheid te brengen. Je dwingt je lichaam om klaar te zijn voor alle activiteiten op die dag. Zo zorg je direct voor een goede doorbloeding en voldoende aanvoer van zuurstofrijk bloed naar alle organen. Kortom, je bent er helemaal klaar voor. Wil je het nog effectiever aanpakken, neem dan een korte koude douche, dan is je lichaam er namelijk helemaal klaar voor.

ochtend routine succesvolle mensen

4. Doe echt werk

Het kan verleidelijk zijn om als je email te checken als je begint met werken, maar echt effectief is het niet. Je zult snel genoeg merken dat je wordt afgeleid van het doel van die dag doordat je de meeste emails zult willen beantwoorden. Dat klinkt beleefd, maar het zorgt er wel voor dat er minder tijd overblijft voor de echt belangrijke zaken. Probeer eens het checken van je mail tot de lunchtijd uit te stellen. Het voordeel hiervan is dat je in de ochtenduren een zee aan tijd hebt om te besteden aan hetgeen echt belangrijk is. Hou je dit vol, dan merk je als snel dat je contactpersonen hier rekening mee gaan houden.