Hoe en waarover praat je met vrouwen op een dating app?

Je hebt regelmatig leuke matches en doet echt je best met de ene na de andere grappige opmerking, toch lijken ze niet altijd lekker aan te slaan. Sla jezelf niet voor de kop, virtueel flirten is een van de moeilijkste dingen die er is. Gelukkig hebben wij een aantal tips & tricks opgesteld. Wij vroegen het aan de dames zelf en het kwam eigenlijk neer op één simpele tactiek: ga het gesprek aan net als dat je dat in een kroeg  zou doen.

 1. Open goed of doe het niet

  Ben je ooit in de kroeg naar een dame toegelopen, zei je ‘hoi’ en ben je vervolgens stil blijven staan zonder verder iets te zeggen? Dat dachten wij ook. Toch lijken veel mannen dit op online dating apps wel te doen, wat voor vrouwen een van de grootste afknappers in de wereld van online daten is.

  online daten

  Vrouwen houden van mannen die initiatief nemen. Een korte begroeting zonder toegevoegde tekst volstaat hier niet onder. Als je geen tijd hebt om iets te sturen, wacht dan liever op een moment dat je wel tijd hebt om iets leuks te bedenken. Anders loop je het risico dat de dame in kwestie al gefrustreerd is door je passieve tekst voordat het gesprek überhaupt op gang is gekomen.

 2. Check haar profiel

  Het kost je slechts een halve minuut om haar profiel door te lopen. Met ‘Wat heb je een mooie glimlach’ lok je geen boeiende reactie uit en met ‘Wat doe je voor werk?’ krijg je een saai gesprek over het enige onderwerp waar de meeste vrouwen het absoluut niet (direct) over willen hebben. Het probleem is namelijk dat je er snel over bent uitgepraat. Als je op vrijdagavond in de kroeg staat, ga je ook niet als eerste aan een dame vragen wat ze doet in het dagelijks leven. Je let op wat ze aan heeft of iets anders dat je opvalt, of maakt een leuke grap over het drankje in haar hand. Stel dat ze op een van haar foto’s aan het motorrijden is, vraag je wat haar eerstvolgende droomvakantie met de motor zou zijn of nog beter, of er plek is voor jou achterop. Openingszinnen mogen flauw zijn, maar zorg dan wel dat ze persoonlijk zijn. Het zal veel beter worden ontvangen als je iets grappigs zegt over een trui die ze aanheeft dan wanneer je vraagt ‘Deed het pijn toen je uit de hemel viel?’

 3. Algemene openingszinnen

  Heeft ze een nietszeggend profiel waarbij het lastig is om het gesprek te openen met iets gerelateerd aan een foto of haar tekst? Maar ziet ze er te goed uit om haar niet ‘aan te spreken’? Dan kun je ook gewoon voor een algemene (grappige) openingszin gaan. Denk aan een open en persoonlijke zin als ‘Wat was voor jou eens en nooit meer?’

  Een geïnteresseerde vrouw zal je met dit soort vragen zeker een kans geven, en als jullie een klik hebben zal hier weer andere leuke, persoonlijkere gespreksstof uit voortkomen.

 4. Neem initiatief

  Het ergste wat een vrouw kan overkomen is dat ze twee maanden lang met een man via een dating app hele leuke gesprekken heeft maar dat hij haar niet mee uitvraagt. Hetzelfde geldt als je twee uur lang in een kroeg non-stop staat te kletsen met een vrouw en je vraagt vervolgens haar nummer niet. Ultieme frustratie, voelen zij hierbij. Als een vrouw twee weken lang via een app iedere dag met je kletst, mag je er best vanuit gaan dat ze je in het echt wil ontmoeten (er zijn uitzonderingen, sommige vrouwen zijn alleen op zoek naar virtuele aandacht). Alhoewel sommige dames het zelf zullen vragen (omdat jij er zo lang over doet) heb je een grote streep voor wanneer jij het doet, want dan laat je zien dat je een echte man bent die zelfverzekerd is en zijn best wil doen. Dat vinden vrouwen aantrekkelijk.

  praten met vrouwen dating app

 5. Wees concreet wanneer je haar op date vraagt

  Again, doe het goed of doe het niet en maak geen loze beloftes. Wordt het tijd om haar mee uit te vragen? Wees dan concreet. Je kunt eerst polsen of ze interesse heeft door bijvoorbeeld te zeggen ‘Moeten wij dit gesprek niet een keer in real life voortzetten?’ of haak bijvoorbeeld in op een gezellige koffietent waar jij haar mee naartoe wil nemen. Als ze daar positief op reageert- ‘Lijkt me gezellig!’– is het belangrijk om meteen door te pakken. Wat vrouwen vervelend vinden is wanneer een man hints laat vallen dat hij op date wil, maar het vervolgens niet vraagt. Dus stel meteen een datum en een tijd voor. Je kan zelf een leuke plek bedenken of je kan haar vragen of zij een leuke locatie weet. Als ze op die datum niet kan en niks nieuws voorstelt, dan bestaat de kans dat dat een milde afwijzing is, al maken sommigen nog de fout om in het begin hard to get te spelen, dus geef het erna nog één kans. Als ze de tweede keer weer vaag reageert kun je je zinnen beter op een ander zetten.

  Nog een tip: plan niet te ver vooruit. Zo voorkom je dat een van jullie cold feet krijgt, vrouwen vinden het veel fijner om de eerste date last minute te plannen zodat er geen mogelijkheid is om heel zenuwachtig te worden. Ga dus eerder voor ‘Wat doe je vanavond of (over)morgen om 19 uur: zullen we dan een biertje doen in het park?’ dan proberen over anderhalve week pas iets in te plannen. Als jullie het deze week beide druk hebben, heb het dan volgende week pas weer over iets inplannen (tenzij jullie schema’s dat niet toelaten, dan is ‘ver’ vooruit plannen de enige mogelijkheid).

  Sommige vrouwen vinden kletsen via een app trouwens ontzettend vervelend of ze hebben er te weinig tijd voor, en waarderen het juist als een man na een paar keer heen en weer appen al een date voorstelt. No time to waste dus!

Neem nog even deze online date tips door en dan fix jij binnen no time een afspraakje. Succes!