1. Kijk of ze beschikbaar is

Doe een beetje voorwerk. Probeer erachter te komen of ze single is, anders zou al je moed en inspanning voor niets zijn geweest. Je wilt namelijk niet stoken in een goed huwelijk. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om erachter te komen of ze vrijgezel is, bijvoorbeeld wanneer je in een bar bent. Bovendien bestaat de kans dat jouw droomvrouw helemaal niet geïnteresseerd is in mannen.

2. Meet haar interesse

Zonder ook maar een woord met haar gesproken te hebben kun je al zien of ze geïnteresseerd is. Kijkt ze naar je? Speelt ze met haar haar? Indien je haar al eerder gesproken hebt, hoe ging het toen. Raakte ze je aan en had ze interesse in je?

daten mee uitvragen man man vrouw daten datetips

3. Zorg dat de gelegenheid juist is

De ideale setting is afhankelijk van hoe goed je haar kent, echter zijn er een aantal dingen zeker. Je maakt de meeste kans wanneer ze niet met familie of vrienden is, dit zou ongemakkelijk voor haar kunnen zijn. Daarnaast zijn informele settingen als barretjes, plekken waar je succes kunt boeken. In de supermarkt of op straat zou ze zich opgedrongen kunnen voelen, dus wacht dan en maak gewoon een kort praatje of zeg enkel gedag.

4. Besteed aandacht aan je uiterlijk

Looks zijn de basis. Het klinkt cliché, maar een vlotte knipbeurt, verzorgde nagels en goed gestylede kleding zijn key. Je hoeft geen driedelig pak aan te hebben, maar er verzorgd uitzien is belangrijk. Bedenk dat je geen tweede kans krijgt voor een eerste indruk.

5. Schraap zoveel mogelijk zelfvertrouwen bij elkaar

Er is moed voor nodig om op een mooie dame af te stappen. Probeer je zenuwenen in bedwang te houden en je zo normaal mogelijk te gedragen. Doe alsof zij een van je vriendinnen is en praat met dezelfde humor als normaal, enkel nu met een wat meer flirterige ondertoon.

vrouw daten man man

6. Wees duidelijk en goed voorbereid

Voordat je op haar afstapt bedenk wat je wilt gaan en zeggen en vooral wat je wilt. Wat ben je van plan om te gaan doen? Wees duidelijk en draai er niet omheen. Vraag bijvoorbeeld of ze zin heeft om na het werk wat met je te gaan drinken. Zorg dat je jouw intentie duidelijk maakt en niet iets zegt als: “het zou leuk om eens te chillen samen.” Wees respectvol en duidelijk, dat is het belangrijkste.

7. Bedenk de volgende stap

Zorg dat je op alle mogelijke antwoorden een vervolg hebt. Uitgaande van de ideale situatie, dat ze ja zegt, bedenk wat je wilt gaan doen. Vraag bijvoorbeeld in welke buurt ze woont, dan kunnen jullie in het midden afspreken bij een barretje. Ga bij een eerste date niet uiteten. Zorg in elk geval dat je het gesprek gaande houdt en laat haar geen keuze, jij vraagt haar uit, dus jij beslist wat jullie gaan doen.

8. Blijf kalm als ze je afwijst

Hopelijk komt het niet tot dit punt, maar de kans zit er natuurlijk altijd in. Wanneer ze geen behoefte heeft aan een date (met jou), dan zul je dat moeten nemen en hopen dat je de volgende keer meer geluk hebt. Blijf dus kalm en zeg iets beleefds als: “helaas maar oké, fijne avond” hiermee behoud je jouw eigenwaarde en breng je haar niet in verlegenheid.

Geen van deze stappen zullen geheel nieuw voor je zijn, maar ze zullen het gesprek zo soepel mogelijk laten lopen. Wees respectvol, duidelijk en heb een beetje vertrouwen in jezelf, dat is het belangrijkste.