Het is gelukkig niet altijd zo’n doemscenario. Online daten kan ook heel leuk en makkelijk zijn. Je selecteert wat foto’s, tast een beetje af door verschillende gesprekken te beginnen en wacht gewoon af met wie het het beste klikt. Maar… Dan moet het wel eerst klikken.

Heb jij doorgaans het idee dat vrouwen sneller afhaken, dan ze een gesprek met jou willen afmaken? Dan is het tijd om je eigen date-gedrag eens onder de loep te nemen. Vrouwen vertelden ons de grootste afknappers in het wereldje van het online daten:

Het gebruik van selfies

Selfies zijn tricky. Zijn ze altijd al geweest. Met elke foto laat je een andere indruk achter en soms is dat nou eenmaal een totaal verkeerde, zonder dat je het überhaupt doorhebt. Degene die jij moet vermijden:

  1. Foto van jezelf in de badkamerspiegel. Eerste gedachte: die heeft zeker niets beters te doen op vrijdagavond.
  2. Foto van jezelf met je kat of hond. Eerste gedachte: zijn dat zijn enige vrienden?
  3. Foto van jezelf met ontbloot bovenlichaam in de gym. Eerste gedachte: grow up.

Probeer het aantal foto’s met groepen af te wisselen met het aantal selfies. Een foto van een feestje of festival is altijd leuk, maar 3 achter elkaar waarop je nog net niet met enorme zweetvlekken in de kroeg staat mee te springen, is minder aantrekkelijk.

Spel- en grammaticafouten

Classic, maar nog veelvoorkomend. Tegenwoordig is dit al goed te verhelpen door autocorrect of woordaanvulling. Maar toch blijven de als/dan, zij/hun foutjes erin sluipen. “Hun zeide hey nog!” Een beetje grammaticale uitdaging staat voor een ontwikkeld brein en dit vinden vrouwen nou eenmaal sexy. Zoosk deed onderzoek naar vrouwen en online daten, waarbij maar liefst 68% van de vrouwen aangeeft door taalfoutjes een negatief beeld over iemand te vormen. Bij 32% is dit zelfs een reden om een punt achter het contact te zetten.

Photo of a businessman using mobile phone in the city

De alleszeggende openingszin

Een pakkende openingszin bedenken is zo makkelijk nog niet. Dingen als “Hey, alles goed?” of “Hai sexy, wat ben je aan het doen?” gaan ‘m gewoon niet worden. Probeer in de plaats daarvan wat persoonlijker te reageren op informatie uit haar profiel. Want wat blijkt? 87% van de mannen die geen respons kregen, waren de mannen die hetzelfde berichtje naar meerdere vrouwen stuurde. Het is dus wel de moeite waard om hier wat meer tijd in te steken. Koosnaampjes zijn tevens een absolute no go.

Het benadrukken van het vanzelfsprekende

Zeg nooit dat je een leuke jongeman bent, veel geld hebt of goed bent in masseren. Is dit zo, dan zal dit vanzelf blijken. Dit hoef je echt niet duidelijk te maken, vrouwen knappen hier alleen maar op af. Hou het in de plaats hiervan juist mysterieus, waardoor de ander nieuwsgierig wordt gemaakt naar meer.

Benieuwd hoe het dan wel moet? Dit is hoe vrouwen het liefst aangesproken willen worden.