Waarom gaan vrouwen vreemd?

Er is geen enkele relatie die elke dag een date-night heeft. Maar wanneer die wekelijkse of maandelijkse date-night ook vervangen wordt door Netflix & Chill, dan is er nog weinig spannends aan de relatie. Het kan ook liggen aan iemands carrière, ambities of veranderende persoonlijkheid. Allemaal relatie problemen die meespelen in het proces: waarom gaan vrouwen vreemd?

Geen respect of oprechte interesse

“Wanneer ik met jou praat, voelt het alsof ik tegen een muur praat. Jij onthoudt niks, hebt niks door en toont geen interesse in mijn dagelijkse bezigheden. Terwijl hij (de andere man) nog weet wat ik twee weken geleden deed en waar ik problemen mee heb”.

Het bieden van een luisterend oor is belangrijker dan je denkt. Wanneer de vrouw het gevoel heeft dat het door je ene oor in gaat en zo het andere uit gaat dan wilt ze haar hart luchten bij een ander, een man die dat oor wél biedt. Wanneer jij regelmatig niet dat luisterende oor kan bieden, vraag jezelf dan af in hoeverre het serieus is.

waarom vreemdgaan bedriegen MAN MAN

Iemand anders geeft ze een emotionele boost

“Bij bar nummer drie was ik aan het dansen zonder over iets in de wereld na te denken. Het was voor het eerst in lange tijd dat ik mij zo vrij voelde, zonder zorgen. Dit alles doordat iemand anders mij het juiste gevoel gaf.”

Het krijgen van een emotionele boost van een random guy deed haar zo goed dat ze uiteindelijk in bed belandde met hem. Zorg er dus voor dat je vrouw zich ten alle tijden vrij voelt in haar doen en laten zodat jou dit niet overkomt. Wat voor jou belangrijk is, is voor haar net zo belangrijk. Zorg er dus voor dat je niet constant op elkaars lip zit.

Je stopt met flirten

“Een leuke opmerking wordt gewaardeerd. Hij kraakte alles af om het maar af te kunnen krijgen, het voelde allemaal zo negatief. Toen hij geen comlimenten gaf, merkte ik dat ik veel meer naar de andere gasten ging leunen”, vervolgt de Redittor haar conclaaf.

Zorg er dus ten alle tijden voor dat jij jouw vriendin zo nu en dan een compliment geeft, haar in de gaten houdt (zonder op elkaars lip te zitten) en met haar flirt zoals je vroeger in de bar deed. Wanneer jij dit blijft doen, houd je de relatie spannend voor beiden.

 waarom gaan vrouwen vreemd MAN MAN 01

Ze hadden twijfels over de relatie

Iemand verwoordde het als volgt: “Wanneer mijn vliegtuig zou crashen, was mijn focus op mijn baan en niet op mijn aftakelende relatie”.

Veel vrouwen en mannen twijfelen wel eens over hun relatie. Wat zij ontdekten: je realiseert je pas hoe slecht het gaat, wanneer jij de kans krijgt om vreemd te gaan. Wanneer iemand dit realiseert, is het einde nabij. Praat het daarom uit wanneer dit stadium optreedt bij één van jullie beiden. Openheid is key tot een goede relatie.

Hun partner ging eerst vreemd

Een klassiek geval van: “Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten”. Een spel dat zijn weerga niet kent op dit gebied.

Wanneer jij als eerst vreemdgaat, heeft zij het gevoel dit ook te mogen doen. Wat vervolgens resulteert in het beëindigen van de relatie of een tennisspelletje waarin de bal heen en weer gaat. Zorg er dus voor dat je dit voor bent. Wanneer je merkt dat dit spel begint, wees het voor en stop ermee.

waarom vreemdgaan MAN MAN

Waarom gaan vrouwen vreemd? Wanneer zij niet meer de genegenheid voelen die ze gewend zijn te krijgen. Wanneer jij merkt dat het niet goed gaat en dit voornamelijk bij jezelf ligt. Check dan even deze punten hoe je een betere relatie ontwikkelt.