De beste complimenten voor vrouwen, ze werken écht

Een goed complimentje hoeft er niet één te zijn die ze nog nooit heeft gehoord. Hoewel dit voor veel vrouwen natuurlijk wel een plus is. Wanneer het té geforceerd is, zal je oprechtheid compleet verdwijnen. De beste complimenten zijn altijd gericht op iets dat je echt meent. Natuurlijk vind je haar mooi. Maar in plaats van dit te zeggen, is het beter om te focussen op de specifieke reden waarom je haar zo mooi vindt. Schat wel even de situatie goed in voordat je hier te gewaagde dingen gaat benoemen. Het is in veel gevallen beter een subtiele aanpak aan te houden.

 

1. Humor is essentieel

Mannen zijn erg gefixeerd op zo grappig mogelijk willen zijn tegenover je date. Echter vergeten ze hiermee vaak dat een vrouw hoogstwaarschijnlijk ook een leuke en grappige indruk achter wil laten. Je kan dit complimenteren door het te zeggen, maar ook oprecht lachen om haar grappen brengt je al een heel eind.

3. Innerlijk boven uiterlijk?

Of het nu boekenslim of straatwijsheid is, iedereen wil het idee hebben dat ze een waardevolle inbreng hebben in een gesprek of in iemands leven. Een blijk van waardering zal in de meeste gevallen dan ook erg goed ontvangen worden. Haar complimenteren op intellectuele vaardigheden is één van de fijnste complimenten mogelijk.

3. Complimenteer uiterlijke kenmerken vooral specifiek

We gaan niet verkondigen dat een simpele “je ziet er mooi uit” niet werkt. Dat kan natuurlijk heel goed werken. Echter, kan een compliment over haar uiterlijk je veel verder brengen wanneer deze niet te algemeen is. Naast het feit dat je haar duidelijk maakt dat ze mooi is, laat je ook merken dat je het meent. Probeer af te wijken van de intieme dingen om je date niet af te schrikken. Focus je daarentegen op de kleine dingen als haar mooie blauwe ogen, haar stralende lach of de kuiltjes in haar wangen. Dat is écht een van de beste complimenten.

Beste complimenten MAN MAN

4. Vertrouwen is de key

Na de fase van het daten hoeft het natuurlijk niet voorbij te zijn met complimentjes. Sterker nog, het zou niet voorbij moeten zijn. Het is essentieel om je partner zo nu en dan te laten merken hoe leuk je haar vindt. De band in een relatie gaat daarentegen wel verder dan de fysieke aantrekkingskracht bij een date. Complimenteer haar dan ook op aspecten die belangrijk zijn voor een relatie. Zoals vertrouwen.

5. Pas op dat je je mond niet voorbij praat

Alles draait om context en om de manier waarop je dingen brengt. Dit complimentje vergt een juiste timing, want het kan ook op een negatieve manier overkomen. Breng het op een manier waarmee je haar unieke persoonlijkheid complimenteert. Leg vooral niet de nadruk om de meiden waarmee je haar bij dit compliment vergelijkt. Je wilt namelijk niet voor irritatie zorgen wanneer je per ongeluk je ex-vriendin ter sprake laat komen.

6. Waardeer verschillende aspecten van haar leven

Besteed aandacht aan de aspecten in het leven van je date of vriendin die zij echt belangrijk vindt. Het heeft geen zin om haar te complimenteren met haar baantje wanneer ze hier doodongelukkig van wordt. Complimenteer haar met hobby’s of een ander belangrijk aspect in haar dagelijkse leven.

Beste complimenten MAN MAN

7. Jullie versterken elkaar

Het is duidelijk dat we in de relationele fase van het complimenteren zijn beland. Bij de meeste vrouwen zullen dit soort complimentjes tijdens de eerste paar dates niet zo goed worden opgepakt. Echter, vrouwen houden van erkenning. Wanneer ze moeite in je steken, is het fijn dat ze bevestiging krijgen voor het verbeteren van jou als persoon.

8. Wil je dan toch iets spannender zijn?

Als je de sensuele van een vrouw complimenteert, moet je wel oppassen. “Je bent enorm s*xy” kan heel veel verschillende kanten op. Het heeft namelijk vele successen gekend, maar ook enorm veel afwijzingen. In een relatie misstaat dit complimentje niet vaak. Vooral wanneer je al langer bij elkaar bent, is het belangrijk om te laten weten dat je elkaar ook nog steeds leuk vindt op die manier. Op een date is het echter geheel afhankelijk van jouw persoonlijkheid en die van je date of dit complimentje een schot in de roos is of een streep door de rekening.

Natuurlijk komen complimentjes van 2 kanten. Heb je moeite met dit herkennen? Let dan op de signalen dat een vrouw je ziet zitten.