We leven in een overweldigende maatschappij. Denk aan een typische wandeling door de stad. Binnen een tijdbestek van vijf minuten ben je waarschijnlijk blootgesteld aan honderden mensen, een overstroming van verkeersgeluiden en ten minste twee of drie geuren waarvan je niet wilt weten waar ze vandaan komen.

Hoe kan je je, in een maatschappij als deze, op jezelf concentreren? Je aandacht wordt keer op keer weggetrokken door externe factoren. Denk bijvoorbeeld na over je eigen telefoongebruik. Zodra je je verveelt, pak je meteen je smartphone en ga je op Instagram en Facebook eindeloos scrollen. Het lijkt alsof je brein wilt dat je nooit meer een moment van rust neemt, zodat je rustig en helder kunt nadenken. Pas wanneer je van alle drukte in het leven kunt ontsnappen, snap je waar het leven daadwerkelijk om draait.

reizen travel men alleen rust MAN MAN

Er wordt een gevoel van zelfreflectie gecreëerd wanneer je alleen bent. Het is een wijze van denken en kan voor iedereen anders zijn. De een heeft het terwijl hij autorijdt, een ander tijdens een wandeling door het park en de andere terwijl hij liggend van de zon geniet in het bos. Dit zijn de momenten wanneer je op jezelf kunt reflecteren. Op deze manier krijg je een bepaald beeld van het leven waardoor je de juiste beslissingen gaat nemen en mooie dingen kunt gaan creëren.

Dit is voornamelijk relevant wanneer je over een relatie heen wilt komen. Je hebt de neiging om veel mensen om je heen te hebben, zodat je jezelf niet eenzaam voelt. Dit is normaal en het is ook belangrijk dat je veel tijd doorbrengt met familie en vrienden die positieve invloed op je leven uitoefenen. Ondanks alles moet je dan toch tijd voor jezelf vrij maken. Quality time met jezelf.

travel reizen man alleen MAN MAN

Het is namelijk tijd om te ontdekken wie je daadwerkelijk bent. Nu het over is met je geliefde, geef je jezelf niet de nodige ruimte om na te denken wie je was voordat je haar ontmoette. De kans is groot dat je persoonlijkheid is veranderd, omdat je jezelf aan de relatie aanpaste. Mensen kenden jullie meer als koppel dan als individu. Als je het leven weer van positieve kant kunt bekijken, dan ben je in staat om je zelf te overstijgen. Op deze manier kan je je innerlijke awesomeness ontketenen en zijn wie je daadwerkelijk bent.

Neem daarom de tijd om op je zelf te reflecteren. Ga op reis om even alleen te zijn. Zo kan je je gedachtes op een rijtje zetten, je doelen prioriteren en (weer) van het leven genieten.