Ze is de enige die je kan krijgen

Dit is misschien wel de slechtste start die je kan hebben als stel. Het kan zijn dat je niet heel handig bent met vrouwen of dat je in een periode zit dat je niet veel vrouwen ontmoet. Maar je wilt eigenlijk wel een relatie. En dan krijg je aandacht van één vrouw, interessant. Dat kan natuurlijk prima zijn wanneer je ook echt bij elkaar past. Maar als je haar eigenlijk niet zo heel leuk vindt en er alleen voor gaat omdat je haar nu eenmaal gemakkelijk kunt krijgen, dan is dat een slecht idee. Dit loopt waarschijnlijk uit op een slechte relatie, waarmee je het beste zo snel mogelijk kunt stoppen.

relatie MAN MAN

Jullie hebben niet dezelfde toekomstvisie

Wanneer je langer samen bent ga je nadenken over de toekomst. En als het goed is zie je die op grote lijnen hetzelfde voor je, anders wordt het een lastig verhaal. Wanneer jullie hele andere ideeën hebben over de toekomst is dit vaak een goede reden om er een punt achter te zetten. Jullie zullen elkaar uiteindelijk alleen maar in de weg staan. Het doel van een relatie is juist om elkaar te versterken en samen aan een toekomst te bouwen. Ga daar dan ook voor.

Je voelt je gesetteld in een situatie die je eigenlijk niet wil

Wellicht heb je een prima relatie. Je kunt goed met elkaar praten, steunt elkaar en doet leuke dingen samen. Je ziet ook samen een toekomst voor je. Samenwonen, kinderen, huisje boompje beestje, noem maar op. Het is comfortabel, prima en je bent eraan gewend. Maar eigenlijk voel je diep van binnen dat het niet is wat je wil. Je wilt meer uit je leven en je carrière halen. Hoewel het lastig kan zijn om je situatie te veranderen en je relatie achter je te laten, is dat in dit geval wel de beste keuze. Probeer zoveel mogelijk uit je leven te halen en niet te settelen als het ‘prima’ is, daar krijg je later waarschijnlijk spijt van.

relatie beëindigen MAN MAN

Het beste moment van samenzijn is wanneer ze vertrekt

Dit is een hele duidelijke reden om het uit te maken. Wanneer je eigenlijk geen zin hebt om samen met haar te zijn en dingen gaat verzinnen om dat te voorkomen… Heel, heel, heel slecht teken. Of dat het fijnste moment van samenzijn het moment is dat ze vertrekt. Dan is het écht tijd om er mee te kappen.

De fysieke aantrekkingskracht is weg

In het begin van je relatie spatten de vonken ervan af tussen de lakens. En na een tijdje wordt dat waarschijnlijk minder. Dat is logisch en helemaal niet erg. Maar wanneer je steeds minder zin hebt om met haar naar bed te gaan en de vonken er vrijwel nooit meer vanaf spatten, dan is het wellicht tijd om na te denken. Anders word je een soort broer en zus of beste vrienden. Je kunt het verder nog zo leuk hebben met elkaar, zonder fysieke aantrekkingskracht is de relatie gedoemd om te mislukken.

Jullie dragen weinig bij aan elkaars leven

Je zou elkaar moeten versterken als persoon en bijdragen aan de kwaliteit van elkaars leven. Natuurlijk is het geen sprookje en is geen relatie perfect. Soms zul je misschien denken dat het alleen makkelijker zou zijn. Maar als je dit vaak denkt en je eigenlijk maar weinig aan elkaars leven toevoegt, dan moet je je toch afvragen of de relatie wel zo goed is.

relatie beeindigen MAN MAN

De communicatie in de relatie is amper aanwezig

Het klinkt een beetje afgezaagd, maar goed communiceren met elkaar is van groot belang in een relatie. Als je niet met elkaar kunt praten in slechte tijden en weinig zin hebt om de goede dingen met elkaar te delen, waar doe je het dan voor? Als je niet communiceert ontstaan ook over de kleinste dingen ruzie, daar wordt niemand blij van. Als je eerlijk bent zit er maar een ding op, verder gaan zonder elkaar.

Als je het hebt uitgemaakt, of je hebt sowieso geen relatie, niet getreurd. Een bromance is misschien wel beter.