Voorbereiding

Het beste kan je de dag beginnen met het schoonmaken van je gezichtshuid voordat je gaat beginnen met je baard scheren. Een warme douche opent de poriën waardoor je huid zich ontspant. Niet alleen je huid maar ook je haren zijn er dan meer klaar voor om met een scheermesje bewerkt te worden. Beginnen met een goede voorbereiding is essentieel tegen beschadiging van je huid, maar ook de sleutel hoe jij je baard moet verzorgen zodat het er ook stijlvol uitziet. Mocht je het lot in eigen handen niet helemaal vertrouwen en ga je toch liever onder het mes bij een Barbershop? Dan hebben wij de beste herenkappers in Amsterdam die jouw baard een frisse look zullen geven.

Baard scheren MAN MAN
Foto Instagram House99

Zelf je baard scheren

De meeste mannen scheren hun baard zelf. Let er wel op dat je niet zomaar begint te zwaaien met de scheermesjes want dan kan het fout aflopen. Het belangrijkste is dat je eerst je baard insmeert met scheerschuim of gel. Doe je dit niet, gebruik dan warm water voor de daad. Vervang wel altijd je scheermesjes voor een nieuwe set, want niet alleen je baard in model krijgen is wat je wilt, maar ook hoe je irritatie na het scheren moet voorkomen.

Baard scheren MAN MAN
Foto via Instagram magic_fox

Juiste nazorg

Een fout die veel mannen maken, heeft te maken met het gebruik van de scheermesjes. Er wordt vaak te hard met de mesjes tegen de huid gedrukt in de hoop dat je een gladder effect kan ontwikkelen. Dit heeft daarentegen niet veel nut, want je huid wordt alleen maar kwetsbaarder. Om wondjes te voorkomen kun je het best met de haargroei mee scheren. Het kan zijn dat het hierdoor wat langer duurt en dat je twee keer moet scheren. Toch moet je dit maar voor lief nemen omdat niemand graag wondjes in zijn gezicht wilt. Mocht het nou toch een keer fout gaan, geen probleem. Want zo behandel jij je scheerwondjes op de juiste manier.

Ben je erg benieuwd hoe je moet scheren, maar dan over een andere plek dan je gezicht. We’ve got your back! Bekijk dan even de ultieme gids: hoe moet jij je ballen scheren.