Zo voorkom jij scheerwondjes

Éen van de meest voorkomende fouten is dat de man al snel te hard het scheermes tegen de huid aan duwt om ervan overtuigd te zijn zo een gladder resultaat te bereiken. Door met de richting van de baardgroei mee te scheren heb je minder kans op scheerwondjes. Voor optimaal resultaat moet je minstens twee keer scheren. Het is van groot belang om je gezicht van te voren goed nat te maken met warm water, dit zorgt dat de poriën meer open gaan staan. Koud water laat daarentegen de poriën sluiten en maakt de huid wat stugger, met meer scheer irritatie en lelijke snijwondjes als gevolg.

scheerwondjes behandelen MAN MAN

Hoe te behandelen achteraf

Nadat het wondje is ontstaan, is het erg belangrijk dat de bloeding gestopt wordt. Dit kun je het beste doen door het wondje koud te maken door middel van koud water of in sommige gevallen zelfs een ijsklontje. Hierdoor trekken de kleine bloedvaatjes samen, waardoor de bloeding al snel zal gaan stoppen. Gebruik hierna altijd een goede aftershave om het te laten koelen, zo wordt het wondje ook gereinigd en kan het tijd krijgen te herstellen. Gebruik een aftershave zonder alcohol, alcohol kan ontsmetten maar ook zorgen voor een extreme droge huidirritatie. Wees hier dus voorzichtig mee.

scheerwondjes behandelen MAN MAN

Voorkom opnieuw openhalen

Het wondje zal nu binnen enkele dagen herstellen, je zult echter wel moeten blijven scheren. We raden je af om langs het wondje heen te scheren, hiermee loop je namelijk een kans op een volgend wondje. Het gebruik van elke keer een nieuw scherp mesje kan scheerwondjes voorkomen en wonderen doen. Belangrijk is wel om altijd producten te gebruiken met goede kwaliteit om enige infecties tegen te gaan.

Van plan om op meerdere plekken te gaan scheren? Lees dan eerst even deze do’s en don’ts bij het wegscheren van jouw lichaamshaar.

scheerwondjes behandelen MAN MAN