Lichaamshaar scheren of trimmen? Dit moet je weten

Hoe je het ook wendt of keert, wij mannen worden ijdeler. We houden ons dan ook drukker bezig met ons lichaamshaar. Moeten we ons lichaamshaar scheren of trimmen? Of moeten we het okselhaar, borsthaar en schaamhaar gewoon laten groeien? Wij bieden de antwoorden:

1. Je wil je okselhaar wegscheren

DON’T. Vrouwen verwachten namelijk dat er op deze plek van je lichaam haar zit. Wanneer het compleet gladgeschoren is vragen zij zich af of je wel mannelijk genoeg bent. Dus laat een beetje haar staan.

2. Je wil je okselhaar trimmen

DO. Dat je het beter niet kunt scheren betekent natuurlijk niet dat je oksel eruit moet zien als een jungle. Trim de okselharen op een redelijke lengte. Je zal merken dat het er beter uitziet, je minder snel zweet en daardoor ben je minder stinky.

3. Je bent een atleet en wilt je lichaamshaar wegscheren

DO. Atleten als wielrenners, zwemmers en hardlopers scheren veelal hun lichaamshaar weg. Een voorbeeld is dat een wond sneller kan helen wanneer een wielrenner onderuit is gegaan. Elke sport heeft een andere reden. Heb geduld en neem de tijd wanneer je je lichaamshaar wil wegscheren. Dit kun je het best doen in etappes. Vandaag je borst, morgen je benen, overmorgen je armen.

Lichaamshaar trimmen of scheren MAN MAN

4. Je scheert de plek waar je een tattoo wil

DON’T. De tattoo artiest gaat de desbetreffende plek scheren, vlak voordat hij je gaat tatoeëren. Daarna is het belangrijk dat je de plek een aantal maanden niet gaat scheren, want de wond moet helen.

5. Je wil je borsthaar trimmen

DO. Gewoon doen. Het is super mannelijk om borsthaar te hebben, echter niet teveel. Je wilt er niet uitzien als een Donky Kong, toch?

6. Je wil je rug- en schouderhaar wegscheren

DO. Geen enkele vrouw vindt dit aantrekkelijk. Zegt genoeg toch?

lichaamshaar-scheren-wegscheren-uiterlijk-verzorging-MAN MAN

7. Je scheert figuurtjes of patronen op je lichaam

DON’T.  Het is wel grappig om dit onder de douche te doen, echter moet je daarna meteen alles weghalen. Want wanneer jij in je naakie staat en je staat op het punt om seks te hebben met je partner óf one-night stand, dan kan ik je nu al garanderen dat het bedrijven van de liefde niet door gaat.

8. Je wil je schaamhaar wegscheren

DO. Wanneer jij downtown gaat wil je ook niet in de jungle terecht komen, toch? Nou, dat geldt precies hetzelfde voor haar. Scheer je ballen en houd het bij. Jij blij en zij ook.