De eerste date eindigde met een kus

Jullie eerste date loopt tot zijn einde en dan is daar het alles bepalende moment. Kussen of niet? Wanneer jullie kussen betekent dit in feite dat de date geslaagd was. Niet alleen is dit een teken dat de ander je een fijn gezelschap vond, ook vond de ander je aantrekkelijk.

Jullie volgende afspraakje is gepland

Alhoewel er misschien geen sprake is geweest van een kus, hebben jullie wel een vervolg date gepland. Zowel jij als je date vonden het een geslaagde avond, dus zien geen reden om het in de toekomst nog eens dunnetjes over te doen.

Eerste date geslaagd MAN MAN

Je maakte je date aan het lachen

Wanneer je het voor elkaar hebt gekregen om je date keer op keer te laten lachen, maar dan ook écht hebt laten lachen, dan kan dit zomaar een teken zijn van een geslaagde date. Een oprechte lach betekent namelijk dat de ander het naar haar zin heeft gehad en het leuk vond met je. Humor is en blijft toch wel een belangrijke eigenschap in een relatie.

Er vielen geen stiltes

Natuurlijk is het heel normaal wanneer jullie even moeten nadenken over een bepaalde vraag of een antwoord, maar tijdens jullie date was er geen sprake van awkward stiltes. Jullie avond bestond uit praten, praten en nog eens praten. De tijd vloog voorbij en toen de avond op zijn einde liep hadden jullie nog steeds genoeg om over te praten.

Eerste date geslaagd MAN MAN

Jullie hebben nog steeds contact

Nadat de date voorbij was hebben jullie nummers uitgewisseld – als jullie dat nog niet van tevoren hadden gedaan. Dagen nadat jullie date plaatsvond hebben jullie nog steeds veel telefonisch contact en raken niet uitgepraat met elkaar. Oke, het hoeft geen continu cantact te zijn. Maar zo af en toe met elkaar in contact zijn geeft een fijn gevoel en zekerheid.

Je hebt plezier gehad

Wellicht dat je date niet eindigde in een kus of direct al veel contact via de telefoon. Het belangrijkste is dat je plezier hebt gehad. Hier zal je in de toekomst met haar altijd positief op terug kunnen kijken.

De date zette zich thuis voort

Een geslaagde date hangt natuurlijk af van veel aspecten. Bijvoorbeeld of jullie gelachen hebben, er sprake was van een kus of misschien wel meer. Maar het kan zo maar zijn dat het zo gezellig was en het bij een van jullie thuis voort gezet werd. Misschien bleef het netjes met de handjes boven de dekens of misschien toch niet..

Eerste date geslaagd MAN MAN

Een date hoeft echter niet geslaagd te wanneer een of alle van de bovenstaande punten herkenbaar zijn. Het kan zomaar zijn dat de date zelf niet per se een succes was maar het wel een succes was voor jou persoonlijk.

Je hebt iets geleerd

Alhoewel alles wat er bij een date fout kon gaan écht fout is gegaan, heb je hier voor in het vervolg wel iets van kunnen leren. De volgende keer ben je wat voorzichtiger met het drankje die je aan je date geeft, je let op je woorden, drinkt zelf niet te veel en probeer de ander zo min mogelijk te ergeren.

Je hebt iets nieuws uitgeprobeerd

Een eerste date is niet alleen leuk, spannend, vervelend, een groot succes of een groot fiasco het is ook de perfecte gelegenheid om iets naar iets nieuws te gaan of uit te proberen. Bijvoorbeeld een nieuw restaurant, een potje midgetgolf of iets anders. Zolang je er plezier in had zit het al gauw goed, maar houdt wel een beetje reken met de ander.

Is jullie eerste date al een hele tijd geleden en zijn jullie date avonden niet meer verrassend? Dan is het wellicht tijd om daar verandering in te brengen. Met deze date ideeën wordt jullie dating-life weer een stukje spannender.