Genoeg Spaanstalige series op Netflix

Het lijkt wel een rage onderhand. Spaanstalige series op Netflix zijn er tegenwoordig in overvloed. Ze lijken tegenwoordig wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Maar geen stress. Bij deze bieden we je een kort overzichtje van de beste Spaanstalige series op Netflix.

La Casa de Papel

Spaanstalige series op Netflix MAN MAN

Dit is één van de – zo niet dé – beste Spaanstalige series op Netflix van dit moment. Regisseur Álex Pina zet een zeer mooie serie in elkaar met onbekende maar zeer goede acteurs als Úrsula Corberó en Itziar Ituño.

In deze serie wordt het verhaal verteld van een groep criminelen die samen de nationale bank genaamd ‘De Koninklijke Munt van Spanje’ infiltreren. Deze bank is in staat om zijn eigen bankbiljetten te drukken. Je kunt als je deze bank infiltreerd uiteraard zo veel mogelijk geld printen als je wilt. Het doel is dan ook om met een flink gevulde tas biljetten ter waarde van 2,4 miljard euro de bank te verlaten. Of dit snode plannetje gaat slagen moet je zelf achter komen door de serie te kijken. Bovendien is er onlangs info vrijgegeven over La Casa de Papel seizoen 3.

Narcos

beste Spaanstalige series op Netflix MAN MAN

Vele van jullie zal de megahit Narcos niet ontgaan zijn. Deze serie van regisseur José Padilha heeft al vele mensen in zijn greep, dit blijkt ook uit de vele prijzen die de serie heeft ontvangen. Topacteurs Wagner Moura en Boyd Holbrook brengen uitmuntende acteerprestaties naar je beeldscherm.

Ze laten de drugsoorlog in Mexico tussen kartels en de regering. Dit wordt gedaan met een groot budget en toegewijde productie. Hierdoor heb je deze oorlog nog nooit eerder zo levendig in beeld gezien als nu. De serie zal je blijven interesseren in het documenteren van het leven van de eigenaardige persoon Pablo Escobar en het Calikartel. Er is nu ook een vervolgserie van Narcos genaamd Narcos: Mexico. In deze serie wordt het Guadelajarakartel gevolgd en ligt de focus meer op het land Mexico zelf.

Fariña (Cocaine Coast)

beste Spaanstalige series op Netflix MAN MAN

Fans van Narcos zullen deze serie vast en zeker waarderen. Deze serie van regisseurs Carlos Sedes en Jorge Torregrossa laat de tijd zien in Spanje toen drugs daar nog een groot probleem waren. Het gaat over de havenstad Fariña, de bijnaam ‘cocaine coast’ zegt al genoeg. Dit was de haven waar alle cocaine spanje binnen kwam. De vissers konden de armoede in het land niet meer aan dus moesten ze overstappen op illegale bijverdiensten. De overstap naar cocaine werd al snel gemaakt. De overheid vormt voor hun echter steeds meer een probleem als hij de vissers steeds meer in de gaten gaat houden. Deze serie is een echte aanrader als je van een beetje spanning houdt.

Las Chicas del Cable

beste Spaanstalige series op Netflix MAN MAN

Deze serie is een echte aanrader voor liefhebbers van Spaanstalige series. Dit is namelijk de eerste Spaans gesproken serie die geheel is gemaakt door Netflix zelf. Las Chicas del Cable laat een groepje vrouwen zien die werken bij de nationale telefooncentrale in Madrid.

Je wordt in deze serie helemaal teruggenomen naar de jaren 20 en 30. Je kunt goed zien hoe het was om te leven in die tijd in het oude Spanje. Ontwikkelingen van die tijd zoals een toename van de modernisatie en de opkomst van vrouwenrechten komen veelal aan bod.

La Catedral del Mar

Spaanstalige series op Netflix MAN MAN

Deze serie is een verfilming van de populaire gelijknamige roman van Spaans auteur Ildefonso Falcones. Je wordt helemaal teruggenomen naar het tijdperk van de middeleeuwen. Er wordt getoond hoe het er aan toe ging in Barcelona in de 14de eeuw. De conflicten binnen de katholieke kerk en zijn volgers wordt in deze serie spannend in beeld gebracht.

Als geen van bovenstaande series je aanspreken zit je wellicht in de verkeerde categorie aan series te kijken. Om er dan toch zeker van te zijn dat je een serie vind die aansluit op je wensen is het wellicht handig om te kijken naar de best bekeken Netflixseries van dit moment.