1. De voorbereiding

ALs je een volle baard wilt laten groeien is het belangrijk dat je je huid hier op voorbereid. Je wil irritatie en ingegroeide haren voorkomen en daarom is het een goede eerste stap om je dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing van je huid te versnellen. Je kunt je celvernieuwingsprocess versnellen doormiddel van een peeling.

Clinque scrub Man Man

Skin Supplies for M&Face Scrub - scrub

Clinique €28 Shop nu
Peel of Masker Man Man

Peel off mas­ker ho­ning

Dr. van der Hoog €3 Shop nu

2. Houd je baard schoon

Het wassen van je baard is net zo belangrijk als het wassen je haar. Wil je voorkomen dat er nare luchtjes ontstaan, gebruik dan een speciale baardshampoo om je baard fris te houden. Gebruik hiervoor liever geen zeep of bodywash want dat zal de glans en de zachtheid uit je baard halen.

Baardshampoo 2 Man Man

Beard wash

Mr. Bear Family €28 Shop nu
Baardshampoo 3 Man Man

Beard Shampoo - 250 ml

Barburys €11 Shop nu

3. Tem je baard

De out-of-bed look staat je misschien goed, maar een warrige baard kan de vorm van je gezicht vreemd laten lijken. Zorg daarom dat je altijd een kam door je baard haalt. Het liefste gebruik je hiervoor een speciale baardkam die speciaal is gemaakt voor baardharen.

Baardkam  Man Man

Baardkam

MIJNBAARD €10 Shop nu
Baardborstel Man Man

Revenge Baardborstel

Bluebeards €24 Shop nu

4. Trim je baard

Het trimmen van je baard is net zo belangrijk als naar de kapper gaan. Je wilt niet dat er wildgroei op je kin ontstaat en daarom is het belangrijk dat je je baard trimt. Zoek hiervoor een goed trimapparaat en hou het regelmatig bij.

Trim Baard Man Man

ER-2302 - Draadloze Baardtrimmer

Panasonic €97 Shop nu
Trim Baard 2 Man Man

ER-2061 - Draadloze Baardtrimmer

Panasonic €80 Shop nu

5. Onderhoud je baard

Bij het dragen van een baard is het belangrijk dat je deze bijhoud. Zorg dat je hem regelmatig bijknipt, kamt en verzorgt.

Baardschaar 1 Man Man

Baardschaar

Percy Nobleman's €30 Shop nu
Baardschaar Man Man

Baardschaar

Golddachs €40 Shop nu

6. Verzorg je baard

Als je wilt dat je baard mooi blijft, is het belangrijk dat je hem regelmatig verzorgt. Denk hierbij aan alle stappen die we eerder hebben besproken. Je kunt het beste een verzorgingsschema voor jezelf bijhouden. Zorg bijvoorbeeld dat als je naar de kapper gaat ook je baard weer even wordt bijgehouden.

Baardolie johnny Man Man

Beard Oil 30ml

Johnny's Chop Shop €9 Shop nu
Baardolie 2 Man Man

Baardolie

Mr. Bear Family €20 Shop nu

7. Style je baard

Naamate je baard langer wordt, wordt het ook belangrijker om je baard te stylen. je wilt namelijk voorkomen dat je baard raar gaat hangen of dat je baard body verliest. Gebruik hierbij een speciale baardbalsem voor overdag en een speciale baardolie voor snachts. Pas wel op dat je niet te veel producten in je baard gebruikt.

Baard balm Man Man

Beard Balm - 35 gr

Reuzel €15 Shop nu
Baard balm 2 Man Man

Baardbalsem

Damn Good Soap €20 Shop nu

Wil je graag dat je baard mooi blijft, dan is het dus belangrijk dat je een aantal stappen volgt en producten gebruikt. Het is net als bij het verzorgen van je haar. Zolang je het regematig bijhoudt, weet je zeker dat je baard goed zit.