Matte producten

Wanneer je haar dunner wordt, is het verstandig om matte producten te gebruiken. Deze producten geven je haar meer volume dan shiny producten.

Kies de juiste tijd voor een knipbeurt

Wanneer je naar de barbier gaat, is het belangrijk dat je de volledige aandacht krijgt. Houd daarom rekening met de drukte. Meer drukte betekent minder aandacht. Zorg dat je in de ochtend of aan het eind van de middag gaat. Dit zijn de rustigere momenten.

Pre-styling

Je haren stylen bestaat niet enkel uit een beetje gel in je haardos gooien. De tijd dat alleen vrouwen een föhn gebruikten is voorbij. Niet alleen föhnen behoort tot jouw haarroutine, ook het gebruik van pre-styling producten horen daarbij. Gebruik bijvoorbeeld een sea-salt product om je haar meer volume en hold te geven.

verzorging haar man man

Less is more

De tijd van een half potje wax gebruiken om je kapsel vorm te geven is voorbij. Bij haar producten geldt één gouden regel, less is more. Bovendien is het gebruik van veel haarproducten killing voor je haar. Kun je jouw gewenste kapsel niet maken zonder veel product te gebruiken? Sorry guys, maar ga dan voor een ander kapsel wat wel bij je haar past.

Shampoo vs. wax

Wie weleens wax heeft gebruikt weet hoe lastig het is om die substantie uit je haar te krijgen. Mocht je toch het spul zo snel mogelijk uit je haar krijgen, probeer dan shampoo op droog haar te gebruiken in plaats van het eerst nat te maken.

Deppen

Nope, niet die rage van vorig jaar, maar deppen als in droogmaken. Iedereen kent het wel, je stapt uit de douche en die natte haren vallen half in je gezicht en druppelen in je nek. Het liefst maak je het zo snel mogelijk droog. Wederom is dit killing voor je haar. Op deze manier breekt het haar waardoor het geen voeding meer krijgt. Daarom kun je jouw haar beter rustig droog deppen, je zult merken dat wanneer je dit vaker doet je haar gezonder oogt.

Relax

Naast het feit dat stress voor grijze haren kan zorgen, wordt je haar er niet gezonder van. Wanneer je veel stress hebt, trekt je hoofdhuid ietwat samen. Hierdoor worden de poriën waaruit de haren komen nauwer. Dit zorgt ervoor dat je haar dunner wordt. Een oplossing hiervoor is regelmatig een hoofdmassage nemen. Of simpeler nog, no worries!

Wassen

Zoals iedereen weet is het wassen van je haar belangrijk. Wat minder mensen weten, is hoevaak je je haar moet wassen. Eén keer in de week wassen met shampoo is meer dan voldoende. Wil je het vaker wassen, gebruik dan enkel conditioner of nog beter: alleen water.

verzorging haar man man 4

Zwembad

Met het warme weer zullen we vaker een verfrissende duik nemen in het zwembad. Echter, is dit zwembad gevuld met chloor. Wederom geen vriend van je haar. Wat je hier tegen kunt doen is het haar eerst goed nat maken met schoon water of het haar in smeren met conditioner, zodat het chloor moeilijker in het haar kan trekken.

Houd je hoofd koel

Zoals gezegd is het gebruik van een föhn niet vreemd meer. Echter, wanneer je vaker een föhn gebruikt, kan de hitte van het apparaat schadelijk zijn voor je haar. Zet deze daarom wat vaker op de ‘cool’ stand.

Advies

Eerder vertelden we je dat de volledige aandacht van je barbier een must is. Wanneer je niet zeker bent over je kapsel en daarom de barbier om advies vraagt, is het belangrijk dat hij luistert naar jouw vraag en met goed advies komt. Doet hij dit niet, dan zal hij weinig om jouw kapsel geven. Maak dan dus dat je wegkomt!

Let op wat je eet

Last but not least. Je bent wat je eet. Dit geldt niet enkel voor je lichaam, maar ook voor je kapsel. Een ongezonde levensstijl uit zich door futloos en ongezond haar.

Check ook deze tips, zodat jij een slechte barbier kunt herkennen.