Wie kan er beter een kapper beoordelen dan een kapper zelf? Een kapper beoordelen is lastig wanneer je niet weet waar je op moet letten. Daarom hebben een aantal barbiers de volgende tips gegeven, zodat jij weet waar je op moet letten.Barber kapper man man 4

Advies

Een goede kapper kan advies geven over welk kapsel het beste bij jou past, over welke producten het beste voor jouw haartype werken en hoe je jouw haar moet stylen. Daarnaast hoort een kapper op de hoogte te zijn van de laatste trends op het gebied van kapsels. Wanneer je hier naar vraagt en hij er geen antwoord op heeft, is dat geen goed teken.

Details

Let op details, de kapperszaak zegt vaak veel over de kwaliteit van de kapper. Ziet de zaak er slecht onderhouden uit en geven ze hier niks om, dan geven ze waarschijnlijk ook niks om jouw haar.

Tijd

De tijd die de kapper aan jou besteedt zegt veel over het beleid. Een goed kapsel knippen kost tijd. Rekent de kapper op 10 minuten per klant, dan is het beleid kwantiteit over kwaliteit.

Barber kapper MAN MAN 1

Intresse

Een goede kapper hoort interesse te tonen, zeker als je vaak naar dezelfde kapper gaat hoort hij wat meer van jou te weten. Tuurlijk hoeft hij niet van ieder klant te weten op welke basisschool hij heeft gezeten, maar hij mag best weten wat jij in het dagelijks leven doet. Wanneer hij iedere keer het zelfde vraagt als je in de stoel zit, dan weet je dat hij geen interesse toont.

Hygiëne

Hygiëne is een pré. Het is dus belangrijk dat de tools goed gereinigd worden. Slechts een paar spraytjes Barbercide op de trimmer maakt hem nog niet steriel. Ook bij scheren is het belangrijk dat alles goed ontsmet is. Wanneer de kapper geen nieuw mesje gebruikt bij het scheren weet je dat hij het niet zo nauw neemt met de hygiëne.

Scheren

Bij scheren draait het niet enkel om met een mesje de haren te verwijderen. Nee, bij een scheerbeurt is de voorbereiding en de nazorg minstens zo belangrijk en mag absoluut niet overgeslagen worden.

Barber kapper MAN MAN 3

Hou deze tips in gedachte, wanneer het weer tijd is voor de volgende knipbeurt.