Welke vrouwen staan in de top 100 jonge selfmade miljonairs van Nederland?

Quote heeft een lijst samengesteld van de rijkste jonge miljonairs van Nederland. Je komt alleen op die lijst te staan wanneer je jonger dan 40 bent. Ook moet het fortuin selfmade zijn, het geld moet dus zelf verdiend zijn en niet gekregen van bijvoorbeeld ouders. Naast de 97 mannen in deze top 100 – waarvan Adriaan Mol van betalingsverwerker Mollie aan kop staat met een vermogen van 3,5 miljard – staan er ook drie vrouwen op deze lijst die het ver geschopt hebben.

Sharon Hilgers

De oprichtster van sieradenmerk My Jewellery staat het hoogste vrouw op deze lijst met een vermogen van maar liefst 45 miljoen euro. Sharon Hilgers richtte My Jewellery in 2011 op en neemt nu ruim tien jaar later de 29e plek in op deze lijst van jonge miljonairs. Het bedrijf begon als Facebook winkeltje en heeft nu achttien eigen shops en daarnaast nog 550 winkels die de sieraden ook verkopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door sharon hilgers. (@sharonhilgers)

Doutzen Kroes

Ook model en actrice Doutzen Kroes heeft een plekje op deze lijst weten te veroveren. Het bekendste Nederlandse model heeft een indrukwekkende carriere opgebouwd en shows gelopen voor de grootste merken zoals Versace, Dolce & Gabbana en Gucci. De 37-jarige Friezin staat daardoor op plek 46 met een geschat vermogen van 28 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen)

Nikkie Plessen

Doutzen wordt op de voet gevolgd door Nikkie Plessen op nummer 47. Ook het vermogen van Nikkie wordt door Quote geschat op ongeveer 28 miljoen euro. De 37-jarige Nikkie Plessen is modeontwerpster en onderneemster en ze is ook als actrice te zien geweest in series als Goede Tijden, Slechte tijden en Onderweg naar morgen. Met haar eigen modemerk en kledinglijnen heeft ze heel wat euro’s bij elkaar weten te sprokkelen en ook per Instagram bericht vraagt ze veel.

Het vermogen van de rijkste Nederlanders in 2021 – die zowel rijker als een stuk ouder zijn dan deze dames – ligt trouwens nog een stuk hoger dan deze bedragen.