Adriaan Mol is de rijkste Brabander

Adriaan Mol is een 37-jarige ondernemer. Op zijn 18e besloot hij dat hij klaar was met school en stopte hij ermee. Door zijn vrienden wordt hij tot op de dag van vandaag nog steeds Mollie genoemd, een naam die je misschien beter kent. Hij is erg goed in programmeren, dit leerde hij bij zijn ouders op zolder achter de computer.

Hij maakte op zijn 15-jarige leeftijd al een spelletje genaamd ‘Snake’. Dit spel is gratis te downloaden, maar er kwam wel een pop-up scherm waarin stond dat hij de maker was. Er stond dat hij vijftien jaar oud was en of ze via PayPal een euro konden doneren zodat hij een pizza kon kopen. De euro’s stroomden binnen van over de hele wereld. Wat een stunt!

Oprichter en eigenaar van Mollie Payments

Adriaan Mol bedacht daarnaast nog verschillende spelletjes en hackte de telefoonnummers van zijn vrienden, om berichtjes naar hun vriendinnetjes te sturen waarin hij zegt dat ze het uitmaken met hen. Hij hield dus wel van een geintje op z’n tijd.

De spelletjes en het hacken kwamen uiteindelijk ontzettend goed van pas, want ondertussen heeft hij een succesvolle carrière. Adriaan Mol bedenkt namelijk een aantal jaar later, toen hij 18 was, de betaaldienst Mollie. Dit bedrijf regelt online betalingen voor het midden- en kleinbedrijf. Met Mollie was hij drie stappen voor op de banken. Deze hadden namelijk nog geen goede oplossing gevonden voor het betalingsverkeer voor webshops. Er zijn heel veel bedrijven die gebruik maken van Mollie, waarbij de transacties lopen via het bedrijf. Voor iedere transactie die gedaan wordt, krijgt Mollie een paar cent en uiteindelijk tellen deze beetjes wel bij elkaar op.

Het vermogen van Adriaan Mol

In de lijst waar je pas met een vermogen van 110 miljoen euro in komt te staan, staan in totaal 55 Brabanders. Adriaan Mol staat voor velen nieuw in de lijst, maar wel direct met een geweldige score. De Quote beschrijft het als een ‘buitenaardse’ prestatie. De 37-jarige ondernemer krijgt het voor elkaar om nog voor zijn 40e een vermogen van 3,5 miljard euro bij elkaar te rapen. Hij weet het dit jaar al in de top tien van de lijst te schoppen. Vorig jaar stond Adriaan Mol nog op plek nummer 94. Nu staat hij op plek nummer 6. Met deze positie heeft hij het plekje van John de Mol overgenomen.