De privéjet van Nikkie Plessen

Ondernemer Ruben Bontekoe, partner van modeontwerpster en ondernemer Nikkie Plessen, heeft na een aankoop van ongeveer acht miljoen dollar een pracht exemplaar van een privévliegtuig weten te bemachtigen. Met de CitationJet CJ3 kun je makkelijk de wereld rond reizen. De CJ3 kan tot negen passagiers meenemen en heeft een bagageruimte die wel bijna 500 kilogram kan houden. De CJ3 heeft ook een cockpit voor één piloot en overige ruimte om twee bemanningsleden mee te nemen.

Naast het hebben van de jet moet er ook nog onderhoud worden verricht dat wel kan oplopen tot onderhoudskosten van zo’n 900 duizend dollar per jaar. Het is een duur grapje, maar dan heb je ook wat.

Nikkie Plessen en Ruben Bontekoe

De Nederlandse modeontwerpster, ondernemer, actrice, presentatrice en model heeft een veelzijdige carrière. Geboren in Utrecht in 1985, was Nikkie voor het eerst in 1998 op de televisie te zien. Ze acteerde in de soapserie Onderweg Naar Morgen en heeft daarna ook nog wat rollen gehad in onder anderen Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL4) en Kees & Co (RTL4). In 2011 lanceerde Nikkie haar eigen modemerk “NIKKIE” en was ook in 2020 te zien in als investeerder in de jury van het programma Dragons Den. Naast haar tv-optredens heeft Nikkie in 2012 samen met haar partner Ruben Bontekoe een succesvol bedrijf opgezet, het NP Fashion BV. De twee zijn al samen sinds 2003 en hebben twee kinderen: een dochter Jolie Lisa Lotte Bontekoe en een zoontje, Alain Robert Henri Bontekoe.

De commotie rondom de CJ3

Voor het gezin van Nikkie Plessen en Ruben Bontekoe is het privévliegtuig natuurlijk niet alleen een pronkstuk. Onlangs plaatste Nikkie een foto van de cockpit waarop haar man Ruben en haar zoontje te zien waren. Op de foto was te zien dat zij samen de privéjet aan het besturen waren. Journalist Menno Swart uitte zijn kritiek op Twitter. Daarna is de foto ook bij de rest van Nederland gaan leven. Swart noemt het “levensgevaarlijk” en geeft ook een voorbeeld van een vergelijkbare situatie waarin het erg slecht afliep. Dit was volgens Swart ook niet de eerste keer dat er een foto verscheen waarop de zoon van Nikkie en Ruben achter het stuur van het vliegtuig te zien was. Na alle commotie heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) laten weten een onderzoek te willen starten naar het voorval. De CJ3 is echter een Zweeds vliegtuig en daarom heeft de ILT besloten de zaak door te geven aan de Zweedse autoriteiten. Het is dus nog maar afwachten wat de uitkomst en repercussie gaat zijn voor Ruben en Nikkie.

Het hebben van een privéjet lijkt een droom maar als je het ook op sociale media wilt delen, is het belangrijk om goed op te letten wat er wordt gepost. Ben je benieuwd naar de privévliegtuigen van andere bekende Nederlanders? Ook John de Mol en Nederlandse DJ’s hebben privévliegtuigen.