Nederlandse dj’s en hun privévliegtuigen

NOS heeft in 2018 inzage gekregen in de tourschema’s van drie Nederlandse top-dj’s vanaf ADE 2017 tot ADE 2018. De dj’s waarvan ze de gegevens kregen, waren Martin Garrix, Afrojack en Armin van Buuren. Samen laten ze zo’n 1 miljoen kilometer per jaar achter zich, dus zo’n jet is geen overbodige luxe.

Martin Garrix

Martijn Garritsen kennen we onder zijn artiestennaam Martin Garrix. Hij is nog maar 25 jaar en staat al jaren bekend als een van de succesvolste dj’s uit ons land. Als dj heeft hij inmiddels op verschillende grote festivals opgetreden, waaronder Coachelle, Ultra Music Festival en Tomorrowland.

Met een geschat vermogen van 45 miljoen euro staat Garrix op de twintigste plaats in de Top 100 Jonge Miljonairs van zakenblad Quote. In 2017 kocht hij zijn eigen privévliegtuig. ‘Om zo’n ding kon ik op een gegeven moment niet meer heen. Die 130 shows per jaar moet ik wel kunnen halen.’ vertelde hij in een interview met Trouw. Ook vertelt hij dat hij graag de bizarre ervaringen wil delen met zijn vrienden en familie. Garrix probeert ze zo vaak mogelijk mee te nemen op zijn tours. Martin Garrix vloog in 2018 zo’n 345.856 kilometer voor 115 optredens.

Afrojack

Afrojack legde in 2018 met zijn Afrojet een grote afstand af. In totaal was dit 375.913 kilometer voor 83 optredens. Dit komt omdat hij optredens geeft  in Noord-Amerika, Europa en Azië relatief. Zijn Afrojet is versierd met grote letters en kleurrijke cartoons op de motor. Wat ook niet te missen is, is het hoofd van de dj op de privéjet.

 

Armin van Buuren

Hij zit ruim 20 jaar in het vak en is maar liefst vijf keer uitgeroepen tot beste dj van de wereld, Armin van Buuren. Deze dj is misschien wel de bekendste van de drie. Armin van Buuren reisde in het jaar 2018 maar liefst 363.574 kilometer voor 139 optredens. Nederlandse luchtvaartmaatschappij leverde de privé-jet voor Armin. Het F50-vliegtuig voorziet van een speciale kleurstelling en zelfs alle stoelen bevatten logo’s die te maken hebben met de trance-dj.

Check ook de privéjet van Max Verstappen. De pijlsnelle Formule 1-coureur is ook vliegensvlug in de lucht.