Het luxe privéjet van Max Verstappen

Dat het goed gaat met Max Verstappen is een understatement. In de race om het kampioenschap in de Formule 1 doet hij het best lekker. Hij bezorgt Lewis Hamilton regelmatig hoofdpijn. Na zijn winst in de GP van Frankrijk, wist hij ook de race van Steiermark te winnen en zo Mercedes nog even iets meer pijn te doen.

 

Voorkeur voor occasions

Ook in zijn privéleven gaat het Max voor de wind. Zo nam hij eerder dit jaar de privé-jet van niemand minder dan Richard Branson over en ging hij aan de haal met Kelly Piquet. Deze dame nam hij over van Daniil Kvyat, de coureur die ooit bij Red Bull plaats moest maken voor de Nederlander. Voor Kvyat wordt het allemaal nog pijnlijker. Hij heeft namelijk samen met Kelly een dochter en dus is Max gelijk de stiefvader van de kleine.

 

Voormalige privé-jet van Richard Branson

Het nieuwe speeltje van Max Verstappen is dus een Falcon 900EX. Het toestel is onlangs gefotografeerd op een vliegveld en dus konden we mooi zien hoe het toestel er uit ziet. Wat Max exact heeft betaald aan de Virgin baas is niet bekend, maar over het algemeen kost zo’n type een kleine 8 miljoen dollar. Dat wil zeggen, als het een occasion is. Gezien het bouwjaar (2009), zal Max er iets meer voor hebben afgetikt. Het vliegtuig van Max biedt plaats aan maximaal 18 passagiers en kan met een volle tank een afstand van 8.340 kilometer afleggen.

Bron: GP33