Wanneer begon haar carrière als topmodel?

Doutzen Kroes begon als 18-jarige jongedame al met het professionele werk als fotomodel dankzij een contract met Paparazzi Model Management. Van het een kwam het ander en al gauw was zij geen onbekende meer, maar een veel gevraagde professional. In haar lange carrière is ze het gezicht geweest van toonaangevende merken als  Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Ralph Lauren, Michael Kors, Yves Saint Laurent en Viktor & Rolf. Kortom, het zijn zeker niet de minsten die om haar medewerking vroegen en dus kon de Friezin lekker cashen. Dat deed ze niet alleen destijds, ook vandaag de dag behoort ze ondanks haar 35 lentes nog altijd tot de topverdieners van Nederland.

Het inkomen van Doutzen Kroes

Als we de gegevens van onder andere Quote mogen geloven, dan bedraagt haar jaarinkomen zo’n 7.372.959,00 euro. De snelle rekenaar weet dus dat het ongeveer 28.357,53 euro per dag is. Dat is zeker niet verkeerd, de meeste voormalige topmodellen moeten het met een stuk minder doen. Overigens is het niet altijd zoveel geweest. Zo verdiende ze in 2010 ‘slechts’ zes miljoen dollar en was 2017 zelfs een rampjaar voor Doutzen, in dit jaar moest ze het met een schamele 4.5 miljoen dollar doen.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Het totale vermogen van Doutzen

Over de manier waarop zij haar geld besteed hoef je je overigens ook geen zorgen te maken. Het grootste deel wordt ouderwets gespaard en belegd gezien haar geschatte vermogen van zo’n 30 miljoen dollar. Daar kan je natuurlijk wel lekker van leven en dat doet ze dan ook. Zo woont ze afwisselend in New York en in ’t Gooi. In laatstgenoemde plaats heeft ze in 2018 een mooie vrijstaande woning gekocht voor 1.650.000 euro en er een hypotheek op gevestigd van 2.5 miljoen euro. Je kunt dus op je vingers natellen dat er behoorlijk wat geld is besteed aan een renovatie. Komt goed uit, dan kan ze Linda de Mol nog uitnodigen op de koffie als ze elkaar tegenkomen in het dorp bij de slager.