Autocollectie Kendall Jenner: slicke Amerikaanse klassiekers uit het verleden

Terwijl je zou denken dat de luxueuze makerij van buitenlandse merken de meeste allure brengt, rijdt Kendall toch liever klassieke rasbakken uit de Verenigde Staten. En ja, het Instagram-fenomeen (223 miljoen volgers) bezit een Mercedes G-klasse, evenals een Ferrari 488 Spider – maar de spreekwoordelijke catwalk (Hollywood Boulevard) die doet zij het liefste aan met bijvoorbeeld een Ford Mustang cabrio. Uit 1965 wel te verstaan.

En daar houdt het niet op. Wat te denken van de Chevrolet Camaro SS uit 1969 (hierboven uitgebeeld)? Ook een wagen dat de gouden jaren van de Amerikaanse auto-industrie belichaamt. Een gaaf model wisselt voor niet minder dan €50.000 van eigenaar. Een zeldzamere uitvoering, zoals de COPO 427cu, kan al in de honderdduizenden dollars kosten.

Chevrolets, Cadillacs en Mustangs

Een Cadillac Eldorado Biarritz waarover Kendall Jenner beschikt, lijkt rechtstreeks van een filmset te rollen. Het bijzondere exemplaar, eveneens uit 1965, is dan ook erg zeldzaam. Een beperkte oplage van 1.320 exemplaren, dat zorgt ervoor dat je jezelf nog kan onderscheiden tussen al het pracht en praal dat het asfalt van LA rijk is. De automaat zou tegenwoordig voor tussen de €50.000 en €75.000 van eigenaar wisselen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)

Chevrolet Corvette uit 1957 is pronkstuk in autocollectie van Kendall Jenner

Als klap op de vuurpijl in de autocollectie van Kendall Jenner: De Chevrolet Corvette Convertible uit 1957 (zie boven). Deze babyblauwe uitvoering is inmiddels tientallen keer de originele verkoopprijs waard. Je zult modellen spotten die variëren in prijzen, van €100.000 tot zelfs een miljoen dollar dus.