Het vermogen van de 10 rijkste personen ter wereld in 2021

Met een masterplan komen, een unieke uitvinding doen, de wereld laten voorzien van iets dat eerder nog nooit werd vertoond; al deze redenen kunnen er zomaar eens voor zorgen dat jij jezelf zou kunnen laten toevoegen aan het lijstje van de rijkste mensen ter wereld. Het bekende Forbes Magazine deed onlangs weer een boekje open en onthulde de rijkste personen van het jaar 2021 met de buitenwereld. In de jaarlijkse billionaire-lijst werden de topverdieners van de afgelopen 12 maanden gekroond en deze stellen wij maar al te graag aan je voor. Om je talloze uren researchwerk te voorkomen, hebben wij de top 10 voor je op een lijstje gezet.

10. Mukesh Ambani

Hoewel de 63-jarige Mukesh Ambani net binnen dit lijstje valt, hoeft hij zich zeker niet druk te maken over zijn financiën. De zakenman uit India werkt als directeur-grootaandeelhouder van het familiebedrijf Reliance Industries en mag zichzelf bekronen met een van de grootste bedrijven van India. Slaat de beste man zijn spaarvarken kapot, dan blijft het geld rollen. Ambani beschikt over een vermogen van zo’n 71,1 biljard euro. Dat is nog eens lekker cashen.

9. Sergey Brin

Ook Ella Michailovitsj Brin, beter bekend als Sergey Brin, mag zich toevoegen aan het lijstje van de rijkste personen ter wereld. De Russische Brin is een van de oprichters van Google Inc. en beschikt over een vermogen van zo’n €75 miljard euro. De 47-jarige Sergey behaalde zijn BSc cum laude aan de Universiteit van Maryland en zijn MSc aan de Stanford Universiteit. Met een mooi stel hersenen heeft de Russische zakenman het ver weten te schoppen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sergey Brin (@sergeybrinofficial)

8. Larry Page

De Russische Sergey Brin, die een plekje op nummer 9 wist te scoren, hoeft geen last van heimwee te krijgen. Zijn collega en medeoprichter van Google Inc. mag zich toevoegen aan dit lijstje met een vermogen van zo’n 77 miljard euro. Hoe de 48-jarige Amerikaan startte met een zoekmachine bedrijf op internet, groeide hij uit tot een van de rijkste mensen ter wereld.

7. Larry Ellison

Ook softwareontwikkelaar Larry Ellison kan in onbezorgde luxe genieten van zijn pensioen. De medeoprichter van het wereldbedrijf Softwaregigant Oracle liet zijn talenten al uitblinken op jonge leeftijd. Hoe 76-jarige Ellison begon te werken voor Ampex Corporation, waar hij als project aan de database voor de CIA werkte, is hij inmiddels uitgegroeid tot een Forbes billionaire. Larry Ellison beschikt over een vermogen van iets meer dan 78 miljard euro een van de rijkste personen ter wereld.

6. Warren Buffett

Warren Buffet is met een vermogen van meer dan €80 miljard euro een van de rijkste zakenmannen en investeerders ter wereld. De directeur en 38% grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway hoeft zich met zijn 90 jaar levenservaring niet druk te maken over zijn financiën. Warren bevindt zich op het moment onder de pannen van zijn rustige geboorteplaats in Omaha, waar hij vermoedelijk geniet van een onbezorgd pensioen.

5. Mark Zuckerberg

Dat Mark Zuckerberg een plek op het lijstje van de rijkste personen ter wereld zou bemachtigen, was te voorspellen. De Amerikaan mag zich met zijn 36-jarige leeftijd al een multimiljardair noemen. Zuckerberg, die regelmatig zijn rust vindt op de stille oceanen met zijn 107 meter lange jacht, is een van ’s werelds grootste computerprogrammeurs en medeoprichter van het social media platform Facebook. Met een vermogen van ruim 81 miljard euro, heeft Mark Zuckerberg een ultieme nummer 5 plek in dit lijstje weten te trotseren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Zuckerberg (@zuck)

4. Bill Gates

Geen nummer één plek, maar een prachtige plek op nummer vier. De 65-jarige Amerikaan geboren in Seattle is voornamelijk bekend als ondernemer en filantroop. Bill Gates is medeoprichter van het gigantische Microsoft en heeft onder andere met het wereldbedrijf een vermogen van zo’n 104 miljard euro weten op te bouwen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

3. Bernard Arnault

Ook de Franse zakenman Bernard Arnault mag zich toevoegen aan het lijstje van de rijkste personen ter wereld. De oprichter en bestuursvoorzitter van Louis Vuitton, Moët en Hennessy leeft een luxueus leventje met een welbekend vermogen van zo’n 126 miljard euro. De 72-jarige Arnault is de topman van LVMH, de grootste producent van luxegoederen wereldwijd, en is daarmee de rijkste persoon in de fashion industrie.

2. Elon Musk

Geen goud maar zilver voor de 49-jarige Elon Musk. De Zuid-Afrikaans-Canadees-Amerikaans ondernemer is oprichter van SpaceX en medeoprichter van Zip2. De CEO van Tesla, bevoegde zich na een jaar na de oprichting bij het bedrijf en mag zich medeoprichter noemen. Elon Musk beschikt over een vermogen van bijna 127 miljard euro en mag zichzelf daarmee bekronen als een van de rijkste personen ter wereld. Weliswaar geen eerste plek, maar een mooie plek twee en een gigantisch dikke portemonnee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elon Musk Now (@elonrmuskk)

1. Jeff Bezos

Last but not least, de grote multimiljardair winnaar van het jaar 2021: Jeff Bezos. De 57-jarige Bezos is ’s werelds grootste ondernemer en investeerder. De technologische zakenman speelde een rol bij het groeien van e-commerce als oprichter en CEO van het wereldbedrijf Amazon. Onder zijn leiding is Amazon uitgegroeid tot het grootste handelsbedrijf op het gehele internet. Met een vermogen van bijna 149 miljard euro, zit Jeff Bezos er warmpjes bij.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeff Bezos (@jeffbezos)

Header afbeelding van Instagram Jeff Bezos