Elon Musk wordt alsmaar rijker

De 49 jarige Elon Musk is de oprichter van Tesla, de grootste fabrikant van elektrische auto’s ter wereld. Het begon met de Model S, toen kwam de grote SUV Model X uit en de Model 3 is ook alweer een poosje uit. Elon heeft absoluut wind mee met zijn bedrijf, want het gaat volgens de aandelen heel erg goed met Tesla.

De aandelenkoers van het bedrijf steeg flink en daarmee groeide het vermogen van Musk. Genoeg om boven de twee na rijkste man ter wereld te komen: Elon Musk is officieel rijker dan Bill Gates nu.

elon musk

Het vermogen van Elon Musk vs. Bill Gates

Maar veel scheelt het niet, relatief gezien. Het vermogen van Elon steeg op één dag met 7,2 miljard dollar. Daarmee is het vermogen van de Tesla-directeur nu 127,9 miljard dollar. Bill Gates heeft wat miljoenen minder: het vermogen van Gates wordt namelijk geschat op 127,7 miljard dollar. Overigens is het niet heel erg gek dat dit is gebeurd, want het bedrijf Tesla van Elon is op een waarde van 500 miljard dollar geschat en daarmee is het het meest waardevolle autobedrijf ter wereld.

Of Bill Gates de Tesla-baas weer in gaat halen, is nog maar de vraag. Het meeste geld van Microsoft verdienen ze met de software en de computers die ze maken. Gates heeft al eens een keer geprobeerd om zijn vermogen op te krikken: hij wilde Microsoft-telefoons gaan verkopen. Helaas werd hij gelijk door de grote merken als Samsung en Apple ingehaald.

bill_gates_ellen

De rijkste man ter wereld

Het duurt nog wel even voordat Elon even rijk is als de meest vermogende man ter wereld. Op nummer 1 staat nu namelijk de oprichter van de webshop Amazon, Jeff Bezos. Zijn vermogen wordt momenteel geschat op een waarde van 182 miljard dollar. Dus Musk moet nog even flink aan de weg gaan timmeren om dat voor elkaar te krijgen.