Thierry Baudet

Iedereen kent Thierry Baudet natuurlijk door zijn lavendelzakjes en doordat hij wel vaker op zijn piano ligt. Of ja, veel mensen zullen hem ook wel kennen als lijsttrekker voor Forum voor Democratie. Deze week werd bekend dat Baudet stopt als lijsttrekker. Schokkend nieuws voor de aanhangers van Thierry, aangezien hij geliefd is door veel leden van FvD.

We weten dat hij het goed heeft gedaan in de Tweede Kamer en dat hij serieus belangrijke onderwerpen aansneed. Maar wat veel mensen nog niet wisten, is dat hij een enorme voorliefde heeft voor auto’s. En dan wel specifiek een soort auto: oldtimers. En geloof ons, kom niet met een Tesla bij Thierry. De kans is groot dat hij dan niet eens instapt.

thierry_baudet

Jaguar XJS uit 1978

In een interview werd Thierry gevraagd wat zijn favoriete auto was en waar hij mee opgehaald wilde worden. Dat was zonder een seconde te twijfelen een Jaguar XJS uit 1978. Een prachtige oldtimer met een mooie voorkant. Nadeel is wel: Thierry Baudet kan deze auto niet zelf in zijn garage hebben staan, aangezien de auto veel te breed is voor zijn garage. Wél heeft hij bij de FvD vaak in de partij-auto gezeten. Ook dat was een Jaguar. Hij twijfelde nog even over deze prachtige bolide, maar uiteindelijk koos hij toch voor een nieuwer model.

Thierry Baudet rijdt veel verschillende merken

Ondanks dat Jaguar wel écht het favoriete merk is van de politicus, vindt hij het ook absoluut geen probleem om soms even in een andere bolide te rijden. Zo heeft hij even in de prachtige auto van Max Verstappen mogen zitten en ging bij met een Rover P5 op bezoek bij de koning. Op vakantie koos hij dan weer voor een moderne BMW met open dak. En geef hem eens ongelijk: in Frankrijk ruik je zelfs de lavendel wanneer je met een cabrio over de snelweg rijdt.