Wie zijn de rijkste sporters van Nederland?

We weten allemaal dat als je aan de top van de sportwereld staat, er aan het eind van de maand héél veel geld naar je wordt overgemaakt. Niet alleen staan topsporters in de top 10 van meest aantrekkelijke beroepen, maar ook in de top 10 best best betaalde beroepen.

Natuurlijk heb je baas boven baas en die eindbazen staan in de top 10 rijkste sportmannen van Nederland. En ook onze Limburgse Max Verstappen staat in het lijstje dat door Quote is samengesteld.

De 10 rijkste sportmannen van Nederland

10. Georginio Wijnaldum

De ‘minst’ rijke sporter in deze lijst is de Nederlandse voetballer Georginio Wijnaldum. De 29-jarige speelt sinds 2016 bij Liverpool en heeft daarmee momenteel een vermogen van ruim 30 miljoen euro. Dat zal nog wel oplopen, want de goedlachse voetballer heeft tot 2021 een contract lopen bij de club.

rijkste sporters nederland wijnaldum

9. Klaas-Jan Huntelaar

We waarschuwen je alvast: een groot deel van deze lijst zijn voetballers, dus mocht je denken: ik zoek nog een hobby waar ik héél veel geld mee kan verdienen, dan is voetbal een goede optie. Klaas-Jan Huntelaar staat op de negende plek van rijke sportmannen. De voetballer die momenteel bij Ajax speelt wordt op een vermogen van 31 miljoen geschat.

Vermogen Huntelaar

8. Nigel de Jong

De Jong speelde een lange tijd voor Ajax, maar heeft zijn oude club verlaten om in Qatar te gaan spelen voor Al-Shahania. Met een jaarsalaris van ruim 400.000 euro is zijn vermogen op dit moment geschat op 33 miljoen euro. Ook klust Nigel lekker bij als analist.

Nigel de Jong vermogen

7. Ozzie Albies

Nog maar 23 jaar oud en toch staat hij in de lijst van rijkste mannelijke topsporters van Nederland. Ozzie Albies speelt momenteel voor de honkbalclub Atlanta Braves in Amerika. Zijn vermogen is momenteel geschat op 34 miljoen euro.

Ozzie Albies salaris

6. Didi Gregorius

Zijn grootvader was een van de beste pitchers in Curaçao in de jaren 50 van de twintigste eeuw. Zijn vader speelde ook honkbal op topniveau en daarmee werd het stokje (of de honkbalknuppel) overgedragen aan zijn zoon Didi Gregorius. De Nederlander speelt momenteel bij de club Philadelphia Phillies en heeft een geschat vermogen van 35 miljoen euro.

didi Gregorius salaris

5. Virgil van Dijk

De voetballer uit Breda heeft in 2018 een mooie deal kunnen sluiten: hij verruilde zijn ouder club voor Liverpool. Die club betaalde hem 84,5 miljoen euro voor de transfer. Hiermee is hij de op een na duurste verdediger ter wereld. Zijn vermogen is geschat op 37 miljoen euro.

Hoe rijk is Virgil van Dijk

4. Andrelton Simmons

We maken met Andrelton Simmons een enorme stap in salaris. De honkballer die voor Major League Baseball speelt, heeft namelijk een vermogen van maar liefst 53 miljoen euro. Daarmee staat Simmons in de top 3 van best betaalde honkbalspelers van Nederlandse afkomst.

Andrelton Simmons rijke sporter nederland

3. Max Verstappen

Wie had dat gedacht. Onze nuchtere Formule 1 coureur staat in de top 3 van best betaalde sportmannen van Nederland. Maar met de prijzen die hij ondertussen gewonnen heeft mag dat wel. Zijn vermogen is geschat op ruim 65 (!) miljoen euro. Maar dat is vrij logisch met zijn nieuwe salaris.

Privé jet max verstappen

2. Kenley Jansen

Met een salaris van omgerekend ruim 8,5 miljoen euro per jaar, verdient honkballer Kenley Jansen genoeg om als tweede plek in deze lijst te eindigen. Doordat hij in de Major League Baseball speelt, is zijn vermogen momenteel 93 miljoen euro.

Kenley Jansen honkballer

1. Xander Bogaerts

Xander Bogaerts is een honkbalspeler afkomstig uit Aruba. Hij speelt sinds 2009 bij de Boston Red Sox, die hem transfervrij binnenhaalde. En toch verdient Xander op dit moment zoveel, dat zijn vermogen is geschat op ruim 156 miljoen euro. Daarmee is hij de rijkste sporter van Nederland.

Xander Bogaerts hoe rijk