Het salaris van Max Verstappen

Het salaris van Max Verstappen is altijd al hoog geweest. In 2019 alleen al heeft hij miljoenen euro’s verdiend. Niet alleen door zijn contract, maar ook door zijn overwinningen en ander prijzengeld. Uit zijn oude contract kreeg Max Verstappen een basisbedrag van 15 miljoen. Met het genoemde prijzengeld én een geldbedrag voor elke behaalde punt in het klassement kom je uit op een bedrag dat nog veel hoger is dan het salaris. Ook een startpositie op pole position levert een dikke bonus op. Dit alles bij elkaar opgeteld zorgt dus voor een flink jaarsalaris afgelopen jaar. Maar met het nieuwe contract lijkt het erop dat dit nog veel meer gaat worden.

Hoeveel verdient de F1-coureur in 2020?

Het hoge woord is eruit en het nieuwe contract is getekend. Het speculeren over het salaris van Max Verstappen is dus gelijk losgebarsten en er is een antwoord op gekomen. Volgens de Italiaanse variant van Motorsport.com wordt het salaris van Max Verstappen verhoogd van 15 naar 40 miljoen euro. Dit is het salaris volgens het contract, dus zonder bonussen. Sebastian Vettel is nu vier keer wereldkampioen geweest en verdient net zoveel. Dat toont maar eens het vertrouwen aan tussen de fabrikant van de energiedrankjes en de Nederlander. Hiermee hoeft hij tussen de best verdienende Formule 1-coureurs alleen nog zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton voor zich te dulden. Maar op zijn Instagram-pagina laat hij weten dat hij wel tevreden is.

Ze zijn wel tevreden

Volgens de bron, de Italiaanse commentator Roberto Chinchero, is het opvallend dat het salaris van Max Verstappen zó hoog is zonder dat hij nog een wereldtitel heeft gewonnen. Dit toont een enorm vertrouwen vanuit Red Bull Racing in de toekomstige resultaten van onze Nederlandse trots in de Formule 1. Honda blijft ook onderdeel van het team en verzorgt de motorische kant van het spel. Dit is niet verbazend, omdat de prestaties van de auto en het team alleen maar beter werden in de loop van het jaar. Een snelle auto is essentieel om het ver te schoppen in het klassement en dat kan Honda garanderen. Hopelijk komen er nu nog veel meer hoogtepunten dan die hieronder.