Wie is de rijkste Nederlandse sporter?

Voor vele landgenoten is de kans groot dat dit de eerste keer is dat ze van de naam Xander Bogaerts horen, maar de 27-jarige is ondertussen al een tijdje een grote naam in Verenigde Staten. En daarmee is hij ook voor het tweede jaar op rij met afstand de rijkste Nederlandse sporter. In 2010 maakte Xander zijn profdebuut bij de Dominican Summer League Red Sox. Hij heeft ook nog een tweelingbroer Jair, die ook zijn geld verdient met een honkbalknuppel in zijn handen.

Salaris en vermogen van Xander Bogaerts

Op 1 april 2019 tekende Xander Bogaerts een nieuw contract bij de Boston Red Sox. Dat contract levert hem 132 miljoen euro op in een periode van 7 jaar. Het salaris van een honkballer wordt over een periode van een aantal jaren benoemd. In zijn geval is het jaarsalaris 132 miljoen gedeeld door zeven. Zijn vermogen wordt voor nu geschat op zo’n 156 miljoen euro, maar dat zal binnen no time flink in de getallen oplopen. Helemaal op basis van de dollarkoers mag hij zich zelfs nog iets rijker rekenen dan het jaar daarvoor.

View this post on Instagram

Countdown til Opening Day 🙌🏾⚾️

A post shared by Xander Bogaerts #2 (@thexman2) on

Best betaalde MLB speler

Maar het contract van Bogaerts is bij lange na niet de meest lucratieve verbintenis binnen de honkbalwereld. De best betaalde speler in Major League Baseball (MLB) van het Major League Baseball-seizoen is Los Angeles Angels’s Mike Trout met een jaarsalaris van $35,54 miljoen op een contract van 12 jaar voor $426.500.000. Dus er ligt nog een wereld vol geld aan de voeten van de Nederlander. Vooral raak blijven slaan en dan komen de kolossale bedragen vanzelf de bankrekening binnen stromen.