Bestbetaalde Nederlandse sporters

Dat sporters over het algemeen veel verdienen, dat moge duidelijk zijn. Met voetbal als top of mind in Nederland, lijkt het dan ook een uitgemaakte zaak dat wij hier een voetballer als bestbetaalde sporter tussen gaan vinden. Maar niets is minder waar. Mocht het je ontgaan zijn, hebben wij een topper in de Formule 1 rondrijden met de naam Max. Tijdens de raceweekenden racet hij het nodige op zijn rekening erbij. Omdat jullie natuurlijk vol spanning zitten wie de bestbetaalde Nederlandse sporters zijn, hebben wij hieronder een top 5 van de bestbetaalde Nederlandse sporters gemaakt.

1. Max Verstappen

Dat er in het Formule 1 veel geld bij elkaar geracet wordt is geen geheim. Zo profiteert ook onze Max ervan. Vorig jaar reed hij zo een 21.4 miljoen euro bij elkaar. Niet gek voor een 21-jarige. Van zijn basissalaris zal Max het niet moeten hebben, dat is een schamele 10.4 miljoen. Maar zijn bonussen is waar hij het echte geld verdient. Zo krijgt hij per punt een bonus van €45.000. Aangezien hij vorig jaar zo’n 249 punten bij elkaar sprokkelde, is dit zijn voornaamste inkomensbron.

bestbetaalde Nederlandse sporters
Foto Instagram: maxverstappen1

2. Xander Bogaerts

Wie kent hem niet? Xander is voor vele Nederlanders vrij onbekend, maar in Amerika is hij een grote speler. Hij honkbalt voor de Red Sox in Boston, waarmee hij al verschillende prijzen bij elkaar wist te spelen. Maar ook zijn bankrekening is een ware goudmijn geworden. Met het ondertekenen van zijn nieuwe contract strijkt hij jaarlijks 16.7 miljoen euro op.

3. Frenkie de Jong

Een voetballer die wereldklasse aan het worden is. Vanaf volgend seizoen speelt hij voor Barcelona en vanaf dan wordt ook zijn bankrekening van wereldniveau. Zo gaat hij een vast salaris van 10 miljoen verdienen en zijn er nog 6 miljoen aan variabelen bij te ballen. Het is dan ook van belang dat Frenkie een paar aardige wedstrijden gaat spelen en niet alleen zijn bank gaat vullen.

bestbetaalde Nederlandse sporters
Foto Instagram: mikkykiemeney

4. Kenley Jansen

Nog een Nederlandse honkballer in het lijstje, dit keer is het Kenley Jansen. Speler van de Los Angeles Dodgers en iemand die wel weet hoe hij zaken moet doen. Jaarlijks slaat hij zo’n 15 miljoen euro bij elkaar. Net iets minder dan Frenkie, maar een salaris waarvan hij een aardig belegd broodje kan betalen.

5. Andrelton Simmons

We sluiten de rij met een homerun, want er staat nog een honkballer in. Andrelton Simmons is speler van de Los Angeles Angels en raakt de ballen niet alleen op het veld. De knaken stromen binnen bij Andrelton. Jaarlijks ontvangt hij namelijk 11,5 miljoen euro. Een hap minder dan zijn kompanen, maar nog steeds een aardig salaris.

bestbetaalde Nederlandse sporters
Foto Instagram: andrelton2

Toch opvallend dat er maar één voetballer in het rijtje staat. Dus tijd om je kinderen maar eens een andere sport te laten uitoefenen, honkbal bijvoorbeeld? Mocht je niet zo’n sporter zijn, bekijk dan deze veelbelovende startups. Misschien doe jij wel een idee op die ervoor zorgt dat de miljoenen in het laatje stromen.