PlayStation 5 specs

Toen de PlayStation 4 uit kwam was iedereen laaiend enthousiast, het was een baanbrekende innovatie toen. Na het uitmelken van de PlayStation 4, mag het ook wel tijd worden voor een echte opvolger. Nu de nieuwe features van de PlayStation 5 steeds bekender worden, mag ook dit onder de baanbrekende innovaties gewijd worden. In een recent interview met Wired vertelde ontwerper Mark Cerny namelijk enkele onderdelen waar wij van gaan watertanden. Daarom zetten wij de nu bekende features van de PlayStation 5 op een rijtje.

Gamen in 8K

Toen de eerste 4k televisies uit kwamen was iedereen een beetje sceptisch hierover. Want hoe kunnen wij dat verschil ooit zien? Dat verschil bleek wel degelijk te zien, daarom komt Sony nu met gaming in 8k. De tv’s zijn er nog niet naar, maar dat mag de pret niet drukken. Dit gaat hoe dan ook epische beelden opleveren. Realisme gaat hierdoor een hele andere benaming krijgen.

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

Audio en computerchip

Playstationers kennen het allemaal, de audio van de PS 3 en 4 viel een beetje tegen. Het beeld is uitmuntend van de games, alleen de audio was niet van top niveau. Dat erkent Sony ook, en zij hebben er een oplossing voor bedacht. PlayStation 5 gaat hierop inspelen, want eindelijk mogen wij een verbetering vinden in de audio. De nieuwe console gaat een nieuwe AMD CPU chip krijgen, deze gaat zorgen voor 3D audio zonder extra hardware ervoor aan te hoeven schaffen. Die 3D sound gaat ervoor zorgen dat jij nog meer met de game verbonden bent.

Naast de bovenstaande veranderingen zal ook de SSD flink aangepakt worden. Zo duurde het op de PS4 ruim 15 seconden om te laden tijdens het ‘fast-travelling in Spiderman’, op de PS5 gaat dit slechts 0,8 seconden duren. Nu kunnen wij eindelijk door blijven spelen en blijven wij in de connectie staan met de games.

playstation 5

Dat Sony goed luistert naar zijn gamers werd laatst ook duidelijk. Zij hebben namelijk toegevoegd dat wij onze PlayStation ID aan kunnen passen. Daarom kunnen wij niet wachten tot we in 8K kunnen gamen met 3D sound. Helaas moeten wij hiervoor nog wel een tijdje wachten.