PlayStation ID aanpassen

Nog steeds een foute PlayStation ID, zoals ShooterBoy69 of Slicer_Johan_69? Allemaal hebben wij deze fout gemaakt in onze puberteit. Toen was het nog cool om zo een naam te hebben, terwijl jij nu als twintiger nog steeds een naam van een tienjarige hebt. Iets dat tijdens de online conversaties ook steeds naar je geroepen wordt. Het is dan ook tijd om van die kinderlijke ID af te komen.

Sony heeft dan ook heugelijk nieuws voor je. Ze hebben namelijk aangekondigd dat je vanaf dit moment je PSN-gebruikersnaam kan veranderen. Wat – om heel eerlijk te zijn – een lang gekoesterde droom is van ons allen. De geruchten dat deze feature er zou komen dateren van oktober, maar nu is het dus eindelijk zo ver. Ben je op school, werk of ergens anders ver weg van je PlayStation? Geen stress. Je kan je naam niet alleen veranderen vanaf de PS4, maar ook vanuit de webbrowser. Gelijk plaatst Sony er wel een kanttekening bij, namelijk niet alle PS4 games ondersteunen de verandering. Games na 1 april 2018 ondersteunen de feature, maar het is niet op alle games getest.

PlayStation ID MAN MAN

Hoe verander jij je Playstation Online ID?

Jij kan je naam op twee manieren veranderen, of je doet het vanaf de PS4 zelf of vanuit je webbrowser. Op de PlayStation 4 doe je het als volgt:

  1. Ga naar settings
  2. Selecteer accountmanagement > account information > profile > online ID
  3. Bedenk een nieuwe PlayStation ID en volg de verdere instructies

Vanaf je webbrowser gaat het als volgt:

  1. Log in op je PlayStation netwerk account en selecteer je PSN profiel in het menu
  2. Selecteer de edit knop, die naast je Online ID staat.
  3. Kies weer een nieuwe ID, om vervolgens weer de instructies te volgen.

Eindelijk heb jij je hatelijke naam veranderd die je enkele jaren geleden in je puberteit bedacht hebt. Ben je toch liever een classic gamer, check dan even deze Sony games voor de PlayStation 1 die laatst opnieuw gerealesed is.