Max Verstappen rijdt volgend seizoen met Pierre Gasly

Toen duidelijk was dat Ricciardo volgend seizoen verder zal gaan in de geel-zwarte kleuren van Renault, begon het speculeren omtrent de nieuwe ‘partner’ van Max Verstappen. Logischerwijs en enigszins verplicht aan zichzelf, werd rekening gehouden met een coureur uit eigen renstal. In dit geval zou dat Carlos Sainz (Renault), Pierre Gasly (Toro Rosso) of Brendon Hartley (Toro Rosso) kunnen zijn. Alledrie de heren hebben een verbintenis met Redbull.

max verstappen pierre gasly teamgenoten redbull racing MAN MAN

Foto: Instagram, Pierre Gasly.

Boze tongen hebben de afgelopen weken beweerd dat Sainz sowieso niet terug zal keren naar Redbull, omdat de familie Verstappen deze terugkeer tegen zou houden. Men beweerde dat de slechte herinneringen aan de vorige periode samen hiervoor zou zorgen. Een bericht dat door zowel Sainz als Verstappen ontkracht wordt. Echter, enkele dagen geleden kwam Sainz met het nieuws dat hij vanaf volgend seizoen de oranje-zwarte kleuren van McLaren aan zal trekken. Deze optie viel dus af. Evenals de optie Hartley. De 28-jarige Kiwi rijdt inmiddels z’n tweede seizoen bij Toro Rosso, maar weet niet echt te overtuigen. Bovendien strookt z’n leeftijd niet met Redbull’s wil om talent naar voren te schuiven.

Pierre Gasly is de meest logische optie, gekeken naar de wensen van Redbull. Door een talent uit eigen stal door te schuiven houden ze vast aan hun principes en maken ze bovendien plaats voor nieuw talent bij Toro Rosso. Denk dan aan bijvoorbeeld¬†Dan Ticktum¬†(Redbull Junior). Bovendien heeft Gasly in het huidige seizoen laten zien te beschikken over het nodige talent. Zo wist hij in Bahrein naar een nette vierde plaats te rijden – een prestatie van niveau, gekeken naar de kwaliteit van de Toro Rosso’s.

max verstappen pierre gasly teamgenoten redbull racing MAN MAN

Foto: Instagram, Max Verstappen

Gaan we de Australische humor missen?

Wat ons betreft een veelbelovend team voor seizoen 2019. Een team met twee jonge gasten, die beiden genoeg potentie hebben om Redbull op die definitieve derde stek te houden – liefst gelijkwaardig aan Mercedes en Ferrari te laten zijn. Er is echter wel een kleine kanttekening: de humoristische kijk van Daniel Ricciardo op een toch wel vrij serieuze sport, die gaan we wel missen. Laat er geen misverstand over bestaan: vriend en vijand waren fan van het Redbull-duo.

Of de twee heren ooit nog eens samen in een team terecht zullen komen, dat is nog maar de vraag. Typisch is wel dat beiden zich nog niet erg uitgesproken hebben over de gang van zaken. We hopen natuurlijk dat er met een goede onderlinge band afscheid genomen zal worden. Of Redbull de lachers nu nog zo makkelijk op z’n hand gaat krijgen – dat is nog maar de vraag. Duidelijk is wel dat het een seizoen vol verrassingen belooft te zijn.