Anduril Industries

Ook met het bewaken van de nationale veiligheid is veel geld te verdienen. Waar dit soort bedrijven vaak in het geheim opereren kwam Anduril vorig jaar toch publiekelijk naar buiten. Mede hierdoor wisten ze al zo’n $58,5 miljoen aan kapitaal op te halen en wisten ze al verschillende grote overheidscontracten binnen te slepen. Anduril ontwikkelt technologie en software voor het oplossen van vraagstukken met betrekking op de nationale veiligheid. Hun grensbescherming bewijst super effectief te zijn en ze werken samen met Mythbusters host Jamie Hyneman aan gepantserde voertuigen voor het leger. Oprichters Joe Chen, Matt Grimm, Palmer Luckey, Brian Schimpf en Trae Stephens wisten vooralsnog ‘pas’ $4 miljoen op te halen, maar dat doet niks af aan de potentie volgens Forbes

Kansrijke Start-ups MAN MAN

Away

Tegenwoordig is reizen niet meer weg te denken in deze wereld. Werkende professionals zeggen hun baan op om een tweede jeugd te beleven, ouderen volgen na hun pensioen eindelijk die droom en jongeren zetten hun professionele voortgang even op pauze om te ontdekken wat deze wereld allemaal te bieden heeft.

Away speelt hier perfect op in door goed na te denken over wat mensen nu écht nodig hebben als het aankomt op bagage. De producten zijn aangepast op ieders mogelijke behoeften en zo bieden ze iedereen de perfecte reiservaring met Away koffers. Het bedrijf is opgericht door Steph Korey en Jen Rubio. De geschatte omzet is $150 miljoen en ze hebben dit allemaal opgezet met $81 miljoen aan opgehaald kapitaal.

Kansrijke Start-ups MAN MAN

Sonder

Wanneer je gaat reizen zijn er een aantal grote kostenposten. Activiteiten, eten & drinken, vervoer en natuurlijk accommodaties. Zoals we allemaal weten zijn er verschillende opties voor jouw overnachtingen. Je kan slapen in een luxe hotel, een villa in Thailand of goedkoop hostel. Echter kan je ook kiezen voor een Airbnb. Vind je dit nu iets te gewoontjes? Dan biedt Sonder gepimpte Airbnb locaties om zo te zorgen voor de perfecte slaapplek. Sonder heeft een geschatte omzet van $75 miljoen en oprichters Francis Davidson en Lucas Pellan wisten al $140 miljoen kapitaal op te halen.

Coursera

Ook is studeren nog nooit zo toegankelijk geweest als vandaag de dag. Dit is ook één van de redenen dat jongeren deze voortgang op pauze te durven en kunnen zetten om te gaan reizen. Wanneer ze terug komen weten ze namelijk dat ze weer kunnen gaan studeren. Ook ouderen kunnen naast hun baan ‘makkelijk’ de keuze maken voor een carrièreswitch met het grote aanbod aan online studies. Echter is de online studie in Nederland veelal beperkt tot enkele instanties.

Coursera werkt samen met de beste opleidingen wereldwijd en biedt deze in de vorm van online cursussen aan. Wel zo gemakkelijk in deze moderne tijd. Het bedrijf is opgericht door Daphne Koller en Andrew Ng. Ze hebben een geschatte omzet van $140 miljoen en hebben dit weten te verwezenlijken met $210 miljoen aan opgehaald kapitaal.

Kansrijke Start-ups MAN MAN

Honey

Wij Nederlanders worden weleens bestempeld als gierig, maar een geschatte omzet van $100 miljoen hebben oprichters Ryan Hudson en George Ruan echt niet alleen aan Nederlanders te danken. Honey is een browser extensie voor kortingsbonnen. Online shoppen wordt door velen gekenmerkt door het toch nog even googelen van ‘Kortingscode voor X’ wanneer de mogelijkheid opgemerkt wordt bij de kassa. Niet zo gek dus dat het bedrijf al $55 miljoen aan kapitaal wist op te halen. Het zal er in ieder geval voor zorgen dat jij nooit teveel zal betalen bij je favoriete online winkel.

Markforged

3D-printers zijn misschien wel dé hype van dit moment. Van een simpele constructie van je favoriete voorwerp tot tests voor daadwerkelijk werkende organen, het biedt in de toekomst misschien wel de oplossing tot vele probleemstukken. Oprichters Dabid Benhaim en Greg Mark wisten dan ook al een geschatte omzet van $70 miljoen te verwezenlijken met de productie van 3D-printers voor bedrijven. Ook zagen met $57 miljoen opgehaald kapitaal meer mensen dezelfde potentie.

Kansrijke Start-ups MAN MAN

Poshmark

Veel mensen zullen het kennen; het impulsief kopen van kleding die je vervolgens niet of 1 keer draagt, het opruimen van die volle opgestapelde kledingkast wat resulteert in zakken vol met kleding die je niet meer hoeft en het niet meer passen van dat net iets te dure kledingstuk. Dat ‘weggegooide’ geld is met Poshmark verleden tijd. Met Marktplaats en Ebay zijn marktplaatsen in deze ondernemende wereld al succesvol bewezen. Poshmark is een marktplaats speciaal voor het kopen en verkopen van kleding. Oprichters Manish Chandra, Tracy Sun, Gautam Golwala en Chetan Pungaliya wisten met $160 miljoen kapitaal al een geschatte omzet van $130 tot 140 miljoen te behalen.

Skillz

Met wereldwijd beroemde online games als Fifa, Call of Duty en Fortnite is het niet zo gek dat hier ‘wat’ geld in is te verdienen. Echter is dit een flinke understatement. Prijzenpotten lopen vaak op tot in de miljoenen! Skillz zag hier dat ook een gat in de markt en niks blijkt minder waar. Oprichters Casey Chafkin en Andrew Paradise wisten met hun platform voor E-sports al een geschatte omzet van $358 miljoen te behalen. Allemaal met een opgehaald kapitaal van $58 miljoen.

Kansrijke Start-ups MAN MAN

Check hier de top 25 meest belovende start-ups. En ambieer je ook zo’n toekomst, maar wil het nog niet echt lukken? Dit zijn 9 redenen waarom jij nooit rijk wordt.