Johnny Cash

Johnny Cash werd in 1932 geboren in Arkansas. De charmante zanger met de diepe stem werd wereldwijd bekend als The Man in Black. Het is één van de grootste zangers aller tijden en hij was getrouwd met zangeres June Carter Cash. Naast de muziek werd hij ook bekend door zijn altijd zwarte outfit en zijn problemen met drank en drugs. Bovendien werd de zoon van een arme katoenboer geprezen als één van de grootste patriotten, die door iedereen geliefd was. Bekende liedjes van zijn hand zijn; I walk the line, Folsom prison blues, Ring of fire, A boy named sue en als laatste Hurt. Meerdere bekende artiesten hebben aangegeven Johnny Cash als inspiratiebron te zien en zijn invloed op de muziek is dan ook groot.

johnny cash MAN MAN

ReMastered: Tricky Dick and The Man in Black

In 1970 ontving Johnny Cash een uitnodiging van toenmalig President van de Verenigde Staten Richard Nixon. Nixon vroeg de zanger om een paar liedjes te komen spelen in het Witte Huis. Het doel van Nixon was om positieve aandacht te genereren, hij dacht dat hij en Johnny Cash veel gezamenlijke kenmerken zouden hebben. De zanger had hier echter hele andere ideeën over. Daarnaast wilde hij al zeker niet worden gebruikt als instrument voor de President. Hij besloot in te gaan op de uitnodiging en hier vervolgens zijn eigen draai aan te geven. Als een ware patriot zong Cash liedjes waarin hij opkwam voor onder andere militairen en andere groepen die het moeilijk hadden. Dit maakte het een bijzondere ontmoeting. De 1 uur durende documentaire verhaalt hierover en is bovendien gevuld met prachtige muziek van The Man in Black. Zeer zeker het kijken waard dus. De documentaire is vanaf 2 november beschikbaar op Netflix.

johnny cash MAN MAN

Naast documentaires heeft Netflix natuurlijk genoeg andere dingen te bieden, zoals toffe films en series. Voor liefhebbers van de middeleeuwen is Outlaw King een aanrader.