Tips tegen een jeukende baard

Een jeukende baard is net zo vervelend als een muggenbult. Je blijft de hele tijd er aan zitten, maar dat is juist wat je niet moet doen. En je weet het ook, maar toch doe je het. Krabben totdat je een ons weegt, maar het gaat niet weg. Wat kan je nou doen tegen een jeukende baard? Geen zorgen mannen, we hebben hier enkele tips opgesteld voor jullie.

1. Was je baard

Als je wel eens jeuk aan je hoofd hebt, dan is dat vaak een teken dat je maar eens je haar moet gaan wassen. Een baard werkt ongeveer hetzelfde, alleen dan zit het op je kin. Je baard goed verzorgen en regelmatig wassen is essentieel om jeuk tegen te gaan. Check ook de andere tips over hoe je jouw baard het beste kan verzorgen.

2. Een milde (baard)shampoo

Baardharen zijn wat gevoeliger dan die haren op je hoofd. Handel daar ook naar. Zorg ervoor dat je het liefst een baardshampoo hebt en anders een milde shampoo. Een normale zeep zorgt juist voor die jeukende baard en gaat je niet blijer maken. Conditioner na het wassen is altijd goed om eventuele irritatie tegen te gaan. Zorgvuldig en verzorgend omgaan met je baard zal voor minder irritatie en jeuk zorgen.

3. Goed uitspoelen

Net zoals met je normale haar, moet je je baard goed uitspoelen na het wassen. Restanten van zeep gaan irriteren en zorgen ook voor jeuk. Dit is misschien overbodig voor de gevorderden onder ons maar een goede tip voor de beginnelingen. Zorg er dus goed voor dat je altijd alles uit je baard wast.

4. Baardolie tegen een jeukende baard

Baardolie is een hele belangrijke handeling om irritatie tegen te gaan. Het verzorgt en hydrateert je baard en dat kan hij wel af en toe gebruiken. Als je een lange baard hebt kan ook het vervelende verschijnsel van roos in je baard de kop opsteken. Met goed en regelmatig gebruik van baardolie voorkom je roos in je baard.

5. Kammen na het oliën

We hebben net lopen pleiten dat baardolie goed is tegen een jeukende baard. Maar je wilt natuurlijk wel dat die olie overal in je mannelijke gezichtshaar terecht komt. Een goede kam komt op meer plekken dan jouw grote mannenhanden. Zorg ervoor dat je een kam gebruikt na het oliën, om zo elk plekje te pakken en de jeuk te beperken. Verzorgen van je baard is een echte bezigheid, vergis je niet.