Wat vinden werknemers het belangrijkste bij het zoeken van een baan?

Wat vinden werknemers nu echt belangrijk wat betreft het vinden van de ideale baan? Hoewel je talloze vacatures voorbij ziet komen van werkgevers die smachten naar nieuw talent, lopen ze op de manier van adverteren regelmatig heel wat werknemers mis. Hoe uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste factoren te maken hebben met het salaris, een vast contract en een fijne werksfeer, lijken veel bedrijven dit niet te vermelden in een vacature.

Maar liefst 60% van de mannen zet het salaris op nummer één. Vrouwen lijken dit een minder belangrijk aspect te vinden en vormen een percentage van zo’n 50%. Volgens Business Insider is het belang van een goed salaris ook leeftijd gerelateerd. Naarmate de jaren voorbij vliegen, daalt de must een goed salaris te verdienen meer. Hoewel 55% van de beroepsbevolking kiest voor een baan vanwege het salaris, is de werknemer hier vaak niet van bewust en zet hij dit niet in de vacature.

10 dingen die werknemers zoeken in een nieuwe baan
Foto van Instagram carlos_domord

Naast het feit dat het salaris voor velen op de eerste plek staat, zijn er nog meer aspecten die de keuze van de gemiddelde werkende Nederlander beïnvloeden bij het vinden van een baan.  Wij hebben de 10 belangrijkste aspecten voor je opgesomd:

1. Een goed salaris

2. Een fijne sfeer op de werkvloer

3. Een vast contract

4. De inhoud van het werk

5. Dichtbij huis en de reistijd

6. De uitdaging van het werk

7. De zelfstandigheid die de werknemer krijgt binnen de functie

8. Een acceptabele werkdruk

9. Variatie in de werkzaamheden

10. Goede arbeidsvoorwaarden

Hoewel ieder persoon andere eisen stelt, zijn dit de tien belangrijkste aspecten als het gaat over het vinden van een geschikte baan. Merkwaardig is dat naast het geslacht ook een verschil in opleidingsniveau is af te lezen. Hoe de gemiddelde vmbo’er het salaris met 59% het belangrijkste vindt, blijkt de gemiddelde wo’er hier met 52% minder waarde aan te hechten. Wellicht omdat dat salaris in de meeste gevallen toch al een stukje hoger ligt? Who knows.

Wil jij indruk maken op je werkgever? Met deze kwaliteiten scoor jij punten.