Wie is Shawn Harris?

Shawn Harris kwam in 1989 op haar 25ᵉ naar ons lage Nederland zonder baan, financiële middelen en enige beheersing van de Nederlandse taal. In de bar waar ze destijds werkte kwam ze een Nederlandse piloot tegen. Ze ging samen met hem wonen in Leeuwarden. In de decennia’s die volgen bouwt ze indrukwekkend miljoenenimperium met honderden medewerkers. Een paar jaar geleden stapte ze uit haar eigen bedrijf, sindsdien houdt ze roedel jonge ondernemers onder haar houden om hun te coachen om misschien wel hetzelfde succes als haarzelf te ervaren.

De American Dream in Nederland

Harris bouwde haar Nature’s Pride – bekend van de EAT ME-stickers – uit tot een internationaal bedrijf dat jaarlijks grofweg 400 miljoen euro omzet. Als het zo’n succes is en was, waarom is ze dan gestopt? Ze is ermee gekapt omdat ze zo’n veertien uur per dag maakte en het tijd was om andere dingen te gaan met haar leven te gaan doen. Maar natuurlijk is zoiets wel een zwaar besluit. Tussen 2010 en 2016 heeft ze stukje bij beetje al haar aandelen verkocht aan haar Noorse partner. “Ik was aan het handhaven, niet meer aan het bouwen. En ik ben een bouwer.”, aldus de ‘avocadokoningin’.

Geschat vermogen van Shawn Harris

Haar eigen vermogen wordt geschat op z’n 63 miljoen euro. Niet genoeg voor de Quote 500, maar ach, deze dame is dan ook niet in het bezit van een Nederlands paspoort, dus dat zou sowieso niet lukken. Je zou verwachten dat een Amerikaanse niet zo spastisch is als het over geld gaat, maar Harris lijkt sterk ingeburgerd tot de Hollandse nuchterheid en laat daar liever niks over los. Vindt ze simpelweg niet chic.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shawn Harris (@shawnharris1608)

Tenslotte gaf ze nog een tip aan lezers van de Quote, voor elke ambitieuze ondernemer: “Investeer niet een ton als je weet dat er vijf ton nodig is. Heb vertrouwen dat een idee een succes kan worden. Het is zonde als het ontwikkelingsproces van zo’n goed idee wordt vertraagd vanwege geld. With plans for a great return for the risk of course.”

Check ook hoe rijk de andere investeerders van de Dragon’s Den zijn