Een stoppelbaard, een korte baard of een lange baard. Er zijn verschillende soorten baarden waar uit je kunt kiezen. Maar voor welke ga jij? Afhankelijk van je gezichtstype en baardgroei dien je de juiste baardlengte te kiezen. Dankzij onze beard guide kun je eenvoudig de perfecte baardlengte kiezen die bij je past.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je je baard en je kapsel goed met elkaar laat matchen. Het haar op het hoofd en gezichtshaar worden veelal als twee losse elementen gezien. Na vandaag moet je dit zien als een geheel. Match je baard en kapsel en je ziet er on-point uit.

1. Was je baard

Was je baard met regelmaat . Het is namelijk een bron vol kleine versnaperingen en dode huidcellen. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat je last krijgt van huidirritaties in de vorm van uitslag of puistjes. Gebruik hier een speciale shampoo voor. Om meer uit je baard te kunnen halen breng je ook nog een conditioner aan om je baard zachter te maken en om een meer verzorgde look te creëren.

baard verzorgen-heren-uiterlijk-MAN MAN

Marokkaanse Argan Moisturizer voor Gezicht en Baard - 100 mL

Azbane €25 Shop nu
baard verzorgen-heren-uiterlijk-MAN MAN

Marokkaanse Argan Baard Conditionering Olie - 100 mL

Azbane €27 Shop nu

2. Maak gebruik van gezichtsscrub

Wanneer je baard minder lang is dan 2 centimeter kun je het beste je gezicht en baard reinigen met een gezichtsscrub in plaats van een shampoo. Door de scrub ziet de huid rond de baard er fris en schoon uit. Daarnaast zorgt de scrub ervoor dat je huid minder vettig is. Het gevolg hiervan is dat je baard minder snel vettig en vies wordt.

baard verzorgen-heren-uiterlijk-MAN MAN

Gezichtsverzorging Exfoliating Cleanser Gezicht scrub 125 ml

Clarins €41 Shop nu
face scrub

Men Deep Clean Face Scrub - 100 ml - Gezichtsscrub

Molton Brown €26 Shop nu

3. The finishing touch

De laatste stap is het gebruik maken van baard olie. Dit soort oliën helpen bij het herstel van de baard waarbij de haarfollikels worden herstelt door middel van natuurlijk vocht wat in de olie zit.

baard verzorgen-heren-uiterlijk-MAN MAN

Baardverzorging Set 04

Azbane €30 Shop nu
baard verzorgen-heren-uiterlijk-MAN MAN

Baardverzorging Set 02

Azbane €38 Shop nu

Haal het beste uit je baard en rock deze als een baas.