De baardlengte is bepalend voor jouw look

Niet iedereen streeft dezelfde baardlengte na. Dit heeft onder andere te maken met welk werk je doet. Werk je in de informele sector, dan heb jij waarschijnlijk ook meer vrijheid op het gebied van kleding en stijl dan als je een erg zakelijk beroep hebt. Bovendien bepaalt je persoonlijke smaak je baardlengte, evenals de vorm van je gezicht. Een baard kan je namelijk gebruiken om bepaalde aspecten te verhullen of juist te accentueren.

Stoppelbaard

Een stoppelbaard krijg je doorgaans al na een paar dagen niet scheren. Het staat daarom niet erg verzorgd, omdat het getuigt van vergeetachtigheid of laksheid. Tegelijkertijd heeft een stoppeltjesbaard wel een stoer en mannelijk karakter. Of een stoppeltjesbaard iets voor jou is, hangt sterk af van je werk: je ziet deze baardlengte niet veel terug bij kantoorbanen. Als je een groter of ronder gezicht hebt, is een stoppeltjesbaard een goede keuze. Door stoppeltjes kun je dit namelijk verbergen. Mocht dit jouw look zijn, check dan onze gids voor een stoppeltjesbaard.

baardlengte
Foto via: Instagram @kosta_williams

Korte baard

Deze baard wordt ook wel de vakantiebaard genoemd. Het is een casual baardje dat je rockt als je op vakantie een paar dagen een baard laat staan. Het duurt ongeveer vijf tot tien dagen om deze baard vorm te geven. Als je wilt experimenteren en uiteindelijk je gezichtsbeharing door wil laten groeien naar een vollere baard, is dit een goed beginstation. Deze baardlengte is bedoeld voor mensen met een evenredige gezichtsbeharing.

baardlengte
Foto via: Instagram @philipdeml

Tailored baard

Deze baard is voller en duurt dan ook langer om te groeien: voor de meeste mannen ongeveer twee tot vier weken. Het is ongeacht de wat langere lengte een nette, verzorgde baard. Je kunt deze baardlengte dan ook goed combineren met pakken en dragen naar formele banen. Wel is het belangrijk om de baard niet té lang te gebruiken. Mocht je op zoek zijn naar een baard die je kaaklijn beter uit doet komen, dan is de tailored baard ook een geschikte keuze.

baardlengte
Foto via: Instagram @carlos_domord

Lange baard

Lange baarden zijn eigenlijk alleen geschikt als je baardhaar (relatief) snel groeit, aangezien het lang duurt om deze baard te groeien. Mocht dat niet zo zijn, check dan de 8 tips om binnen no-time een volle baard te groeien. Je lange haar kan je gebruiken om bepaalde aspecten van je gezicht te verhullen of juist niet. Een lange baard doet je bijvoorbeeld breder lijken, terwijl een kleine kin schuilgaat achter de baard. Let goed op wanneer je baard té lang wordt en je hem eigenlijk niet meer naar werk kan dragen (afhankelijk van je werk, natuurlijk). Deze baardlengte vergt veel zelfvertrouwen.

haar
Foto via: Instagram @thisistimothy