Wanneer het antwoord op één van deze drie vragen ja is hebben wij de oplossing voor jou. De stoppeltjesbaard. Makkelijk te kweken, goed te onderhouden en het geeft je de mannelijke look waar jij naar streeft.

Hoe groei jij een stoppeltjesbaard?

Wil jij weten waarom jij een stoppeltjesbaard moet laten staan? Check het hieronder:

ryan gosling stoppelbaard man man

1. Wanneer je een onvolledige baard hebt.

De baard is algemeen geaccepteerd. Of je nou voor een zakelijke- of casual look gaat, een baard is geaccepteerd. Mits deze goed verzorgd is. Toch zie je vaak genoeg mannen die een volle, lange baard proberen te groeien terwijl ze geen volledige baard hebben. Kale plekken en een onverzorgde look zijn het gevolg. Wanneer je van jezelf weet dat je geen volledige baard hebt, houd het dan bij een stoppeltjesbaard. Dan vallen die kale plekken niet zo op.

2. Vrouwen zijn er gek op.

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot mannen met een stoppeltjesbaard dan lang bebaarde of gladgeschoren mannen. Deze vrouwen gaven aan dat ze mannen met een stoppeltjesbaard mannelijker en stoerder vonden.

3. Het verbergt je baby-face.

We zijn allemaal wel eens op dat punt gekomen: Hé, laat ik m’n baard er eens compleet afscheren. Gevolgd tot een periode van spijt. Je krijgt reacties dat je er zo’n 10 jaar jonger uitziet en bij het kopen van een kratje bier vraagt de kassière ineens naar je legitimatie bewijs. Gelukkig kwam naar een aantal dagen die stoppeltjes baard tevoorschijn. Onderhoud deze en ga voor een constante, verzorgde look.

jason statham stoppeltjesbaard man man

Oké, nu je besloten hebt om je lange baard in te wisselen voor een stoppeltjes baard of om van die gladgeschoren look af te wijken is het van belang te weten hoe je deze stoppeltjesbaard verzorgd.

4. Behandel deze alsof het een volwaardige baard is.

Voor een stoppeltjesbaard gelden dezelfde regels als wanneer je een langere baard zou hebben. Het is namelijk beide gezichtshaar. Gezichtshaar zorgt ervoor dat je huid makkelijker uitdroogt. Het is daarom van belang dat wanneer je een stoppeltjesbaard hebt, deze dagelijks behandeld met een hydraterende creme of baardolie.

5. Kies het juiste gereedschap.

Waarbij het bij een langere baard geen probleem om deze een dagje niet bij te werken vergt een stoppeltjesbaard dagelijkse verzorging. Een goed trim-apparaat vormt hier de basis van.

6. Laat de baard natuurlijk groeien.

Waar een baard het nodige trim- en snoeiwerk nodig heeft ziet een stoppeltjesbaard er het beste uit wanneer je deze natuurlijk houdt. Volg de natuurlijke lijn van je baardgroei en wijk hier niet te veel vanaf.

man man stoppeltjes baard