Wat is het vermogen van de Peaky Blinders acteurs en actrices?

Peaky Blinders blijft ons inspireren. Van de stijl in de serie tot de ingenieuze verhaallijnen: wij zijn fan. Inmiddels staan er al vijf seizoenen op Netflix. Het zesde seizoen zal daar vroeg of laat (en waarschijnlijk wordt het laat) bijkomen. De cast van de serie heeft met het succes van de show het nodige geld opgehaald. Dit is de top 10 van de rijkste Peaky Blinders castleden.

10. Natasha O’Keeffe (Lizzie Shelby) – $1 miljoen

Deze knappe actrice kennen we natuurlijk als Lizzy, die met Tommy in het huwelijksbootje stapt. Haar rol binnen de bende wordt steeds belangrijker. Natasha O’Keeffe is de actrice die de rol van Lizzie Shelby speelt in Peaky Blinders. Haar vermogen ligt rond de $1 miljoen dollar.

Lizzie Shelby

9. Finn Cole (Michael Gray) – $2 miljoen

Het personage Michael Gray werd geïntroduceerd in het tweede seizoen. Sindsdien heeft hij een behoorlijke stempel gedrukt op de serie: het ene moment was hij een goede bondgenoot, het andere moment juist een vijand. Finn Cole speelt de rol van Michael Gray en heeft een vermogen van $2 miljoen.

Michael Gray

8. Paul Anderson (Arthur Shelby) – $2 miljoen

Paul Anderson hadden we eigenlijk veel hoger in de top 10 verwacht. Zijn personage, Arthur Shelby, is immers een echte baas. De Britse acteur speelde naast Peaky Blinders ook in andere toppers als The Revenant en Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Check ook hoe Arthur Shelby in het echt uitziet. Wat dat betreft is hij voor zijn rol als Arthur een flinke gedaanteverwisseling ondergaan.

Arthur Shelby

7. Anya Taylor-Joy – $3 miljoen

Anya Taylor-Joy werd in Peaky Blinders pas in het vijfde seizoen geïntroduceerd, als de vrouw van Michael. Taylor-Joy speelt de prachtige Gina Gray. We kunnen de actrice ook kennen van de succesvolle Netflix-serie The Queen’s Gambitdie in 2020 kon rekenen op ijzersterke recensies.

Peaky Blinders

6. Helen McCrory (Polly Gray) – $5 miljoen

Fans van de serie weten dat je voor haar moet oppassen: Polly Gray, de tante van Thomas Shelby. De pittige tante heeft een zeer belangrijke rol binnen de bende. De actrice die haar speelt, Helen McCrory, speelde ook all in een zeer succesvolle reeks. We kunnen haar namelijk ook kennen als Narcissa Malfoy in de Harry Potter-films. Onder andere die films en haar rol in Peaky Blinders hebben haar een kapitaal van $5 miljoen opgeleverd.

Peaky Blinders

5. Aiden Gillen (Aberama Gold) – $8 miljoen

Net als Helen McCrory was ook Aiden Gillen al eerder te zien in een populaire reeks: ditmaal Game of Thrones. Daar speelde hij Littlefinger, die vele seizoenen meeging. Zijn kapitaal, zo’n $8 miljoen dollar, valt dus vooral aan die serie te wijden. In Peaky Blinders speelt hij de geliefde van Polly en een handlanger van de bende.

Aberama Gold

4. Cillian Murphy (Thomas Shelby) – $15 miljoen

Daar is ‘ie dan: dé man die van Peaky Blinders zo’n groot succes heeft gemaakt. Cillian Murphy, die onder andere in Inception en Batman speelde, heeft eigenlijk geen introductie nodig. De goede filmcarrière van Murphy en zijn rol als Thomas Shelby hebben hem tot nu toe een bedrag van $15 miljoen opgeleverd. Niet mis!

Cilian Murphy

3. Adrien Brody (Luca Changretta) – $16 miljoen

Ook Adrien Brody, de acteur die Luca Changretta speelt, gaat al lang mee in het vak. Luca Changretta is een grote vijand van de bende. Je kunt hem ook kennen van films en series als The Grand Budapest Hotel en The Pianist. Adrien Brody’s kapitaal wordt geschat op $16 miljoen.

Peaky Blinders

2. Sam Neill (Majoor Chester Campbell) – $18 miljoen

Zilver wordt gegeven aan Sam Neill, met zijn rol als Majoor Chester Campbell. Hij was in de eerste twee seizoenen de grootste vijand van de bende. Na het tweede seizoen werd die rol van vijand door vele anderen ingevuld, maar toch heeft Sam Neill een onuitwisbare indruk achtergelaten. De acteur kunnen we onder andere kennen van de Jurassic World-films.

Sam Neill

1. Tom Hardy (Alfie Solomons) – $30 miljoen

Tom Hardy speelt de rol van Alfie Solomons, een Joodse bendeleider die vanaf seizoen 2 al te zien is in de serie. Veel fans waren verbaasd met het einde van seizoen 5, toen bleek dat zijn personage toch niet dood bleek te zijn. De vraag is wat we zullen terugzien in seizoen 6 van Solomons. Tom Hardy heeft een uitgebreide rits aan films op zijn naam staan. Hij speelde rollen in The Revenant, Mad Max: Fury Road en Inception, om er een paar te noemen. Check ons overzicht van de 6 Tom Hardy films die elke man moet zien. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n $30 miljoen.

Alfife Solomons

Naast deze top 10 zie je in de volledige cast van de serie nog veel meer bekende en rijke acteurs en actrices voorbij komen. Wij blijven benieuwd welke nieuwe en bekende gezichten we allemaal gaan terugzien in Peaky Blinders seizoen 6.