De acteur achter Arthur Shelby (Peaky Blinders)

Alle liefhebbers van Peaky Blinders weten maar al te goed wie Arthur Shelby is. Na Tommy is hij waarschijnlijk het meest invloedrijke lid van de bende. Ook al denkt hij eerder dan hij doet en moet hij het voornamelijk hebben van zijn vuisten, toch is Arthur Shelby van onschatbare waarde. Zijn harde karakter zien we terug in zijn strakke kapsel, grote snor en gewelddadig gedrag. Paul Anderson, de acteur achter Arthur Shelby, lijkt in niets op zijn personage. Dat wordt wel duidelijk uit zijn Instagram-account.

De carrière van Paul Anderson

Paul Anderson is de Britse acteur die al vijf seizoenen lang de rol van Arthur Shelby op zich neemt. Hij heeft inmiddels een behoorlijk repertoire aan goede films op zijn naam staan. Zo speelde hij eerder al in The Revenant, In The Heart of The Sea en in Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Recentelijk speelt Paul Anderson voornamelijk in films die zich in het Wilde Westen afspelen. Eén blik op de acteur leert ons dat hij qua stijl en looks niet op zijn personage in de serie lijkt. Zijn typerende snor combineert hij vaak met een baardje en hij draagt veel zonnebrillen en casual overhemden met sneakers. Ergens wel begrijpelijk, aangezien hij voor zijn rol in de serie vrijwel alleen maar maatpakken moet dragen.

Meer acteurs in real-life

Er zijn meer acteurs die in het echte leven niet veel gelijkenissen hebben met de personages waarvan we ze kennen. Dit is logisch, maar kan soms ook vreemd zijn. Zo zijn de Instagram foto’s van Alvaro Morte die el Professor speelt in La Casa de Papel even wennen. We weten niet anders dan dat we die acteur zien met een brilletje en ongemakkelijke bewegingen. De foto’s van Paul Anderson zorgen er voor dat we niet kunnen wachten tot hij weer in de huid van Arthur Shelby kruipt. De productie van het zesde seizoen is echter tijdelijk stilgelegd. Voorlopig moeten we het dus nog even doen met de vijf seizoenen op Netflix.

Check hieronder meer foto’s van de Arthur Shelby-acteur Paul Anderson:

View this post on Instagram

😎nowhere to go!

A post shared by Paul Anderson (@boyceyboycey) on

View this post on Instagram

The weekend

A post shared by Paul Anderson (@boyceyboycey) on

View this post on Instagram

When you lost in Marrakech!

A post shared by Paul Anderson (@boyceyboycey) on

View this post on Instagram

Midday in LA

A post shared by Paul Anderson (@boyceyboycey) on