Een bank die écht naar klanten luistert

Oprichter Ali Niknam zag dat het toch écht anders moest. Traditionele banken bleven dezelfde producten en diensten aanbieden en er was simpelweg geen keuze gebaseerd op de levensstijl. Tot de oprichting van bunq.

bunq is het Zwitserse zakmes voor al je geldzaken

Vanaf het allereerste moment werd er goed naar klanten geluisterd en werd er niet gehandeld vanuit de traditionele wijze om als bank flink geld te verdienen. Ali Niknam is een wereldverbeteraar en daar zou bunq ongetwijfeld zijn steentje aan bijdragen.

bunq verandert de wereld

bunq is er om te breken met het verleden en laat zien hoe een bank zou moeten opereren in deze moderne tijd. Wat direct opvalt, is dat duurzaamheid extreem hoog in het vaandel staat. Het is een bank die de wereld wil verbeteren. En hoe.

Bunq Bank toekomst
Foto via Instagram milan_carvalho

We kunnen er simpelweg niet meer omheen: klimaatverandering is wereldwijd een ernstig probleem. Ook ontbossing is een issue die we niet door de vingers mogen zien. Het mag dan ook geen geheim heten dat ontbossing een van de grootste bedreigingen is op onze planeet. De gevolgen zijn zorgelijk: dieren en planten kunnen verdwijnen, gehele ecosystemen worden verstoord en ontbossing speelt een grote rol in de opwarming van de aarde.

Toch zijn de cijfers van ontbossing meer dan mouth-dropping. Ieder jaar verdwijnt er door ontbossing zo’n 6,5 miljoen hectare aan bos. Omgerekend is dat maar liefst zeventien voetbalvelden per minuut. Kortom: zorgelijk.

bunq zet zich volledig in om deze serieuze problemen aan te pakken; en dit doen ze met succes. In april 2019 werd bunq dankzij het SuperGreen-abonnement ’s werelds eerste (en enige) bank die zijn klanten binnen slechts twee jaar CO2-neutraal maakten; en dat is nog niet alles.

 

Door als klant je money te spenden, maak je zonder enige moeite de wereld steeds een beetje groener. bunq plant namelijk een boom bij iedere €100,- die een klant uitgeeft. En ja, hiermee wordt écht een verschil gemaakt. Zes maanden na de lancering van het SuperGreen-concept heeft de bunq-community al meer dan één miljoen bomen geplant. Chapeau!

bank van de toekomst
Foto via Instagram this.is.thilo

Wil jij bomen planten, je financiën goed regelen en mee gaan met een nieuwe bank voor een betere toekomst? Start dan vandaag met bunq door je aan te melden.

Welke rol speelt de bank van de toekomst?

bunq is er voor mensen die de wereld mooier willen achterlaten dan hoe ze de wereld aantroffen. Deze inzet maakt alleen voor ons het verschil, maar voornamelijk voor de volgende generaties. En laten we eerlijk zijn: jij wil toch ook dat jouw kids en kleinkinderen kunnen leven op een mooie en gezonde wereld?

Laten we vooropstellen dat de achievement van bunq al iets waar wij van gaan klappen in onze handen. Het wordt nog beter: sinds de bunq Update 15 van de zullen ook de mensen van de volgende generatie hun steentje moeiteloos gaan bijdragen via deze duurzame bank. Iedere klant onder de 18 jaar zal namelijk helpen met het planten van bomen. Ook al heb je een gratis abonnement, er zal bij iedere gespendeerde €100,- via hun bunq kaart een prachtige boom gepland worden. Zo draagt ook die generatie bij aan hun eigen toekomst.

Goede bank digitaal
Foto via Instagram milan_carvalho

Update 15 van de bunq app

De vernieuwde app heeft ontiegelijk veel nieuwe features waarmee jij kan genieten van een talloze voordelen. Zo kan je geld besparen door geweldige deals, persoonlijke abonnementen en automatische budgetteringen. Maar ook tijd is geld, toch? Je kan tevens veel tijd besparen door automatische betaalverzoeken, bonnetjes in te scannen en te betalen met Apple Pay.

Besparen van geld, tijd én CO2

Last but not least, je bespaart ook CO2. Door het laten planten van bomen, het gebruik van de meest duurzame Metal Card en het zelf kunnen bepalen hoe je geld wordt geïnvesteerd draag jij daadwerkelijk bij aan een betere wereld.

Check de website van bunq voor alle voordelen per abonnement en laat de wereld beter achter zoals je hem vandaag tegenkomt.