Sprong in de tijd in Peaky Blinders seizoen 6

Mocht je nog niet alles tot en met seizoen vijf gezien hebben: we gaan hier niet verder in op de verhaallijn van Peaky Blinders. Wel kunnen we zeggen dat het vijfde seizoen eindigt in het jaar 1929 en hier gaat Peaky Blinders seizoen 6 niet verder. Er wordt namelijk vijf jaar geskipt. Schrijver Steven Knight laat weten dat het verhaal weer wordt opgepakt in 1934. We hebben de hele jaren ’20 dus al ontdekt en zullen hetzelfde gaan doen met het decennium erna: “De zaken zullen er nog slechter voor staan. De spanning wordt groter en Tommy Shelby zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren ’30.” In het vijfde seizoen kregen we al de impact van het groeiende fascisme te zien en dit zal waarschijnlijk alleen maar meer worden.

peaky blinders

De opnames moeten nog beginnen

We weten zeker dat er een zesde seizoen van Peaky Blinders gaat komen. Wat we helaas ook weten is dat we er waarschijnlijk nog lang op zullen moeten wachten. Het vijfde seizoen is pas dit najaar uitgekomen op de BBC en vervolgens op Netflix. Schrijver Steven Knight heeft aangekondigd begin 2020 het nieuwste seizoen te schrijven, en dan kan het filmen beginnen.

Het duurt niet zo lang als het lijkt

Het lijkt nog een eeuwigheid voordat we weer naar nieuwe afleveringen kunnen kijken van Peaky Blinders. Volgens de schrijver kunnen we verwachten dat we begin 2021 naar seizoen 6 kunnen kijken. Maar als je het vergelijkt met afgelopen seizoenen, is dat niet veel langer dan normaal. Als alles volgens plan gaat, wordt er begin 2020 gefilmd. Het vijfde seizoen is in vier maanden gefilmd en kwam tien maanden later op Netflix. Als het zesde seizoen een vergelijkbaar schema aanhoudt, is begin 2021 op het eerste gezicht wel ver weg, maar we hebben wel vaker zo lang op nieuwe afleveringen gewacht. En in de tussentijd hoeven we ons ook niet te vervelen met een vakantie in het huis van Arthur Shelby. Of we drinken een whisky in de bar in Nederland.